perjantai 23. helmikuuta 2018

Tarvitsenko kimppua ja millainen se voisi olla?


Hääsuunnittelun aikana olen pohtinut hääkimppua: ylipäätään sen tarpeellisuutta sekä sen koostumusta. Ensinnäkin pohdin siis sitä, tarvitsenko kimppua. Kimppu morsiamen kädessä on toki häissä usein totuttu näkemään, mutta olen ruvennut pohtimaan, miksi tarvitsisin sellaisen.

Minulla tilanne on vähän monista morsioista poikkeava, kun värejä tullaan todennäköisesti näkemään jo puvussani. Kimppu ei siis toimi sellaisena mukavana väriläiskänä valkeaa pukua vasten. Toisaalta aika, jonka usein kallis kimppu on esillä, on todella lyhyt: kimppu näkyy sen hetken, kun morsian kävelee alttarille ja sieltä pois. Ja minun täytyy sanoa, etten muista yksistäkään häistä, miltä hääkimppu on näyttänyt. Totta kai kimppu sitten on usein mukana valokuvissa, joten siinä mielessä kimppu saattaa monille olla tärkeä elementti.

Olen jo aiemmin esitellyt ajatustamme käyttää häissämme luonnonkukkia koristelussa. Pidän edelleen kiinni tuosta ajatuksesta suurimmassa osassa koristelua. Kimpun kanssa olen vähän kahden vaiheilla: toisaalta luonnonkukista saisi varmasti myös mukavan rennon kimpun, joka toimisi nättinä, perinteisenä elementtinä kukkaroa kuluttamatta. Toisaalta luonnonkukkia voisi näkyä pöytäkoristeissa, ja oma kimppuni voisi olla hieman niistä poikkeava.

Tässä todella kaunis kimppu luonnonkukista
Toinen ideani ovat gerberat. Olen aina rakastanut gerberoita. Jonkun mielestä gerbera onkin todennäköisesti liian arkinen kukka häihin, mutta minua kiehtoo ajatus joko kokonaan tai osittain gerberoista kootusta kimpusta. Väriensä puolesta keltaiset, oranssit ja pinkit gerberat sopisivat häihimme kuin nenä päähän. 


Leikkokukista suurin osa tuodaan ulkomailta (ks. esim. Ylen uutinen muutaman vuoden takaa), mikä on yksi tekijä hinnan ja mieltymysten lisäksi sysäämään meitä luonnonkukkien suuntaan. Ilmeisesti gerberoita on kuitenkin mahdollista saada kotimaisilta kasvattajilta.

Jos kimppu koostuisi pelkästään gerberoista, kaipaisin lisäksi ehkä jotakin vihreää. Sitähän Suomen luonnosta löytyy. Esim. ihan joku saniainen saattaisi näyttää tosi kivalta (ja nyt kun tarkasti katson, niin tuossa alemmassa kimpussahan saattaa jotain sellaista ollakin). Kivalta näyttää myös tuo ruusuista ja gerberoista tehty kimppu.

Joka tapauksessa tulen tekemään tarkkaa pohdintaa siitä, jos gerberoihin päädyn, ostanko vain leikkokukkia vai teetänkö kimpun ammattilaisella. Hinta tulee tässä ratkaisemaan paljon. Varmasti moni asia puoltaa tässäkin ammattilaisen käyttämistä, mutta kun tämä kimppu ei ole minulle niin sydämenasia, saattaa tämä mennä pihistysosastolle, kun kaikkeen ei voi meidän budjetillamme panostaa.

Tätä tekstiä kirjoittaessani ja kuvia katsellessani olen ehkä taipumassa sille kannalle, että jonkinlainen kimppu tulee. :)

P.S. Olethan muistanut osallistua arvontaan. Aikaa on vielä muutama tunti.

4 kommenttia:

 1. Juuri vähän aikaa sitten katselin kaverini hääkuvia, ja kyllä se kimppu vain tuntui näkyvän tosi monessa kuvassa potrettien ulkopuolellakin. :) Se oli juhlan ajan somistamassa hääparin pöytää, ja sellaisia kuvia oli tosi paljon, missä hääpari istui pöydässään tai pyöri sen ympärillä. Potrettien lisäksi juhlan aikana otettiin yhteiskuvia, joissa kukat olivat mukana.

  Minä olen viime päivät tuskaillut kukkien hintojen kanssa. Ne ovat ihan sairaan kalliita! Kimppuun aion joka tapauksessa panostaa, mutta entäs sitten ne kaikki muut kukat... Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se kimppu varmasti kuvissa näkyy, mutta pärjäisikö ilmankin...? En ole itse vielä oikeasti tutkinut kukkien hintoja, mutta käsitys on tosiaan se, että rahaa saa niihin upotettua aikamoisia summia.

   Kukissa on myös se hankaluus, että niistä ei ole iloa pidemmäksi aikaa. Ne oikeasti ovat vain sitä päivää varten: Niitä ei voi käyttää myöhemmin kotona koristelussa eikä myydä eteenpäin, vain kuvissa ne jäävät elämään. Sen takia rahan pistäminen niihin tuntuu aika pahalta, vaikka kauniita ovatkin...

   Poista
  2. Se on kyllä totta, että ne ovat kalliita. Ja vieläpä ihan todella kalliita... xP Ystäväni kuivatti kimppunsa, ja siitä tuli todella kaunis. Värit ovat tietysti vähän haaleammat, mutta muoto pysyi ihan entisellään. Kimppu koristaa edelleen (kaksi vuotta myöhemmin) heidän olohuoneensa televisiotasoa, ja ihailen sitä joka kerta kun käyn heillä. :) Olen myös nähnyt kuvia, joissa kimppu on jotenkin "litistetty" ja siitä on tehty taulu, mutta itse en ehkä päätyisi sellaiseen ratkaisuun.

   Luonnonkukkakimppu ei kestä ehkä koko hääpäivää hyvänä, mutta kyllä se varmasti ainakin potreteista selviäisi! Sitten sinulla olisi kukkia ainakin sen hetken, ja ne pääsisivät kuviinkin.

   Poista
  3. Juu, pitää vähän selvitellä tosiaan noita hintoja. Voi olla, että se leikkokukista itse kokoaminen ei ole tuhottoman kallista. Tuo kimpun kuivatus on tosiaan kiva tapa, varsinkin, jos kimppu tosiaan pysyy kauniina!

   Poista