maanantai 3. syyskuuta 2018

Tuskailua: Hääyön ja hotellikiintiön varaus

Meillä on ollut tapana ottaa reissuilta kuvia kaikista
majapaikoistamme, joita olemme ajoittain vaihtaneet
tiuhaan tahtiin. Kuvituksena siis reissukuvia.
Hääsuunnittelussa osa asioista loksahtaa paikalleen ikään kuin itsestään tai löytyy etsimättä. Osa taas aiheuttaa harmaita hiuksia ja hampaidenkiristelyä. Monet näistä jälkimmäisistä jutuista ovat sellaisia, että ihan jo aloittaminen niiden suhteen tuntuu hankalalta. Tällä hetkellä minulla tökkii hotellin varaaminen hääyöksi sekä huonekiintiön varaaminen vieraille.

Huonekiintiön varaaminen olisi vielä suhteellisen helppo homma. Varataan huoneet jostain kivasta ja kohtuuhintaisesta hotellista, joka on järkevän matkan päässä juhlapaikalta. Jos jollakulla on joku tietty preferenssi paikan suhteen, hän varatakoon hotellin, mistä haluaa. Meillä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevia vieraita on vieläpä suhteellisen vähän. Hotellihuonekiintiön varaaminen ei ole mitenkään pakollista, mutta muutamia tiedusteluja tehtyäni olen huomannut, että huoneet tulevat normivarausta halvemmaksi.

Mutta se oma hääyöpaikka. Pohdimme alunperin, onko ylipäätään järkevää varata hotellia hääyöksi, kun meillä on tarkoitus juhlia kuitenkin puolenyön ylitse. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että jonkun hotellihuone on kuitenkin otettava, joten voisimme itse panostaa pieneen luksukseen ja luovuttaa oman kämppämme (joka sijaitsee alle 10 km päässä juhlapaikalta) perheenjäsentemme (esim. pikkuveljieni) käyttöön. Minusta olisi kuitenkin kiva herätä jostain vähän arjesta poikkeavasta paikasta ja nauttia hotelliaamupalasta.

Tällainen huone kelpaisi oikein hyvin hääyöpaikaksi.
Tietysti bonusta olisivat näköalat, jotka tältä filippiiniläis-
saaren hotellin terassilta avautuivat...

Emme ole mitään hotelli-ihmisiä siinä mielessä, että viettäisimme esim. pääkaupunkiseudulla huvikseen hotellilomia, kuten jotkut ystävät tekevät. Jos lähdemme johonkin, missä hotelliyö on "pakollinen", teemme varauksen etupäässä hinta edellä. Erilaisissa hotelleissa on toki tullut yhteisen taipaleemme aikana vietettyä aikaa ulkomaanreissuilla, joiden yhteenlaskettu pituus huitelee vuoden kieppeillä. Tuolloin majapaikkojen taso on kuitenkin meidän reissuillamme hyvin erilainen, sekä laadun että hinnan puolesta.

Hong Kong on yksi harvoista paikoista,
joissa olemme vierailleet, missä hotellien
hinta-laatu -suhde on Suomea huonompi.
Suurin ongelma tässä hommassa on se, että hotellien hinnat ovat Suomessa ihan naurettavia. Kun hotelliyön hinta lähtee noin 130 eurosta (jos jätetään pois ihan heikoimmat, askeettisismmat tai jossakin metsän keskellä sijaitsevat paikat), ja vähänkään uudemmasta, isommasta ja keskeisellä sijainnilla varustetusta hotellihuoneesta saa maksaa jotain 160 euron luokkaa, ollaan mielestäni aika hurjissa summissa. Enkä kaipaa nyt asiantuntijoita kertomaan, että se nyt vaan maksaa Suomessa pyörittää hotellia. Ymmärrän tämän, mutta saan olla tuohtunut rahamäärästä, joka yhden yön yösijasta pitää pulittaa. Hääyönä tietysti haluaisi ehkä panostaa vähän tavallista isompaan ja hienompaan huoneeseen, vaikkei ihan sviitistä haaveilisikaan.

Meillä on lisäksi pari ekstratoivetta, jotka hankaloittavat hommaa entisestään. Haluamme viettää aikaa huoneessamme klo 16 saakka, koska tulemme könyämään huoneeseemme todennäköisesti vasta aamuyöstä. Monissa hotelleissa tämä onnistuu lisämaksusta ja se on ok. Aiheuttaahan tämä siivouksen ym. kannalta lisämietintää. Joissakin hotelleissa mahdollisuus huoneluovutuksen myöhäistämiseen voidaan kuitenkin vahvistaa vasta samalla viikolla. Tällaiset hotellit karsin saman tien pois.

Indonesialaishotellin hilpeyttä herättänyt
aamupala
Toinen toiveemme on osoittautunut hankalammaksi. Haluaisimme nimittäin aamupalan hotellihuoneeseen, mutta vasta esim. klo 12. Nautimme molemmat, etenkin sulhanen, aamulla myöhään nukkumisesta, mikä on todennäköisesti pitkän hääpäivän ja -yön jälkeen tarpeen. Monista hotelleista on todettu, että aamupalan saa kyllä huoneeseen, mutta samaan aikaan kuin aamupala tarjoillaan buffetissa eli yleensä myöhäisintään klo 11.

Kyselin tästä asiasta Facebook-ryhmässä ja sain kasan hotelliehdotuksia, mutta pelkäänpä, että näiden ehdotettujen hotellien hintalaput ovat meidän kukkarollemme sopimattomat. Nyt pitäisi tarttua tuumasta toimeen ja ryhtyä kyselemään tarjouksia vielä noista hotelleista. Yhden kierroksen siis jo tein hotelleista, jotka osuvat hääpaikkamme kannalta sopivalle etäisyydelle. Tällöin jätin Helsingin keskustan hotellit pois laskuista, vaikkei sinnekään pitkä matka ole.

Saa nähdä, tyydymmekö heräämään pikkuisen aikaisemmin nauttiaksemme aamupalamme lämpimänä huoneessa vai pulitammeko myöhäisestä aamupalasta lisärahaa...

Tämä Nautilus-teemainen hotellihuone Filippiinien
valkohiekkaisella paratiisirannalla on ehdoton
suosikkimme matkoilta. Tämä olikin normilomailuumme
suhteutettuna kallis, muistaakseni jotain 40-60€/yö.


12 kommenttia:

 1. On kyllä harmillista näin asiakkaan kannalta, että monet jutut maksavat ihan holtittomia summia :( Tietenkin toimijoiden täytyy ansaita leipänsä, mutta se on ihan ymmärrettävää, ettei se ole meillä kuluttajilla ekana mielessä, kun haluaisi vain kokea jotain mukavaa ja kivaa. Toivottavasti löydätte mieluisen ratkaisun, joka ei verota lompakkoa kohtuuttomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että noiden keskustan hienojen hotellien hääyöpaketit, jotka lähtevät sieltä 300 eurosta, ovat juurikin aika holtittomia. :O Toivotaan, että tyydyttävä ratkaisu löytyy, vaikka olen tällä hetkellä vähän epätoivoinen.

   Poista
 2. No täsmälleen tämä! Myöhään juhliminen + toive kuitenkin hiukan paremmasta hotellista + järkevä budjetti on hyvin ongelmallinen yhtälö. Ja ärsyttävää on, että ne aivan äärimmäinen perusperushotellitkin maksavat sen 130-180e, jolloin tuntuu, että rahalle ei kyllä millään tasolla saa riittävää vastetta.

  Toivottavasti löydätte jonkun hyvän ratkaisun. Meidät pelasti Turun Seurahuoneen avautuminen rempan keskeltä juuri meidän häiden alla. 220e hinta saunallisesta juuri valmistuneesta huoneesta ei kirpaissut yhtään niin paljon kuin 160e nuhjuisesta tusinahuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui kyllä ihan sopivasti! Tuntuu tosiaan paljon paremmalta vastineelta tuo uusi, saunallinen huone, vaikka yli kaksisataa joutuukin maksamaan.

   Poista
 3. Tää on kyllä niin hankala! Varsinkin tuo, että ihan kaikesta täytyy maksaa järjettömiä lisähintoja. Kun maksaa tusinahuoneesta 150 € ja siihen päälle myöhäiset aamiaiset ja luovutukset, niin kyllä siinä alkaa olla hotelliyölle hintaa. Tokikin hääyöhön on mukava panostaa hieman, mutta panostukselle on myös mukava saada järkevä vastine. Toivottavasti löydätte jonkun kivan hotellin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on ihan kiva vähän panostaa ja olla jotain spesiaalia, mutta rajansa kaikella. Varsinkin kun sille rahalle on käyttöä muutenkin... Sellon Glo oli kyllä järkevän hintainen, mutta aamupalassa ei joustoa ja ehkä se on kuitenkin meille vähän turhan arkinen, kun sijaitsee tuossa reilun kilsan päässä kotoa, vakiruokakaupan vieressä. :D Mutta se on vielä listalla...

   Poista
 4. Me saimme viettää huoneessa aikaa klo 13 saakka, mikä oli yllättäen ihan riittävä, koska heräsimme jo seitsemältä... :D Emme tosiaankaan tarkoituksella, vaan jostain syystä vain heräsimme jo silloin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saatan herätäkin noin aikaisin, mutta sulhanen on aika taitava nukkumaan, joten ei tuota pelkoa meillä. :D

   Poista
 5. Olen miettinyt ihan samaa, että hääyön hotellihuoneen toivoisi olevan hieman spesiaalimpi, mutta en haluaisi maksaa siitä maltaita. Meillä tilannetta hankaloittaa vielä se, että Turussa (jossa haluaisimme hääyönkin viettää) on tuona viikonloppuna Ruisrock, joten hotelliöiden hinnat ovat vielä normaaliakin korkeammat. Onneksi sentään vieraille järjestyi jo kohtuuhintainen hotellikiintiö hääpaikkakunnan kahdesta hotellista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo Ruisrock-viikonloppu hankaloittaa (ja kallistaa) varmasti hommaa. Kannattaa viimeistään nyt alkaa tehdä varauksia.

   Poista
 6. pakettihäiden kautta on hyvät hotellitarjoukset kämp-ketjun hotelleihin http://pakettihaat.fi

  VastaaPoista