torstai 20. joulukuuta 2018

Omaperäisimmät ideat hääblogeista

Bridelisa -blogin Elisa heitti meille hääbloggareille haasteen jakaa muiden bloggareiden inspiroivimpia tekstejä kautta aikain. Elisa hoitaa hommaa Facebookin ja Instan puolella, mutta itse päätin Tyttö tahtoo -blogin Hannan tapaan tehdä asiasta yhden blogipostauksen, koska se tuntuu minulle luontevimmalta. Näkökulmaksi päätin ottaa parhaat omaperäiset (=ei miljoona kertaa Pinterestissä vastaan tulleet) ideat. On ihanaa, kun hääsuunnittelussa uskalletaan keksiä ihan uusia juttuja eikä turvauduta vain netistä löytyviin valmiisiin ideoihin, joiden kohdalla käy helposti niin, että sadat muut parit saavat samana vuonna sen saman ahaa-elämyksen. En toki tarkoita, että kaikkien tarvitsisi keksiä uusia ideoita vain erottuakseen häillään, mutta etenkin hääblogien puolelta on virkistävää esitellä kokonaan uusia juttuja. Lisäksi mukana on pari valtavirtaa vastaan uivaa uskaliasta bloggarimorsiota, vaikkeivät ideat vallan uusia olekaan.

Ehkäpä tämä oli minun bride to be -kuvaukseni
Kuva: Valo Films
Bridelisa - morsiankuvaus:
Bride to be -kuvaukset

Hääkuvat, kihlajaiskuvat, perhekuvat, raskauskuvat ym. olivat toki minulle tuttuja, mutten ollut koskaan kuullutkaan ns. bride to be -kuvista enkä ole varma, onko tämä kokonaan Elisan itse keksimä juttu. En tiedä, tarvitseeko tällaisesta muoti-ilmiötä tullakaan, mutta täytyy sanoa, että hyvin otetut valokuvat ovat kyllä kovin voimaannuttavia, joten jokaisen ihmisen tulisi joskus elämässään saada itsestään kauniita valokuvia. Miksei sitten vaikka tulevana vaimona? Ja erityisesti bloggaajana olisi kyllä mahtavaa, kun itsestä olisi enemmänkin edustavia kuvia. Minusta on esimerkiksi mahdotonta ottaa hyvää selfietä, koska nenäni näyttää väistämättä tosi kummalliselta liian läheltä otetuissa kuvissa. Kateellisena ihailenkin Elisan blogin ulkonäköä.

Tyttö tahtoo - itse tuunattu hääpuku: I did it! - Hääpuku hommattu

Monille ihan hääpuvun löytäminen liikkeestä tuntuu olevan tuskaista. Hanna otti kuitenkin askeleen vielä haastavampaan suuntaan ja päätti ostaa mekon, joka ei sellaisenaan miellyttänyt. Ideana on tuunata siitä itselle mieluinen. Kunnianhimoinen, mutta onnistuessaan varmasti palkitseva projekti. Tuossa kun saa juuri haluamansa mekon varmasti huokeammin kuin ompelijalla teettämällä. Odotan innolla valmiin lopputuloksen näkemistä!

Misery Business the Wedding - hääruoka suvun toimesta: Ei pitopalvelua meidän häihin

Toinen melko hurjalta kuulostava urakka on ruokien tekeminen itse tai kuten Elinan häissä, suvun avustuksella. Tätä näkee kuitenkin jonkin verran ja onkin virkistävää nähdä tätä toteutusta myös hääblogissa.

Nisti ja nööri - itsetehdyt istuintyynyt vieraille: Tyynytaisto

Myös Tuuli on tarttunut melkoiseen projektiin, sillä hän aikoo tehdä jokaiselle häävieraalle oman, persoonallisen istuintyynyn. Mielestäni idea on ihana, enkä ole koskaan mihinkään tällaiseen törmännyt, vaikka Tuuli myöntääkin saaneensa idean vanhemmasta hääblogista. Näin ne loistavat, omaperäiset ideat löytyvät!

Kristallihäät - sushit alkupalana:
Sushit häihin Kobe-sushista

En voi sietää sushia. Okei, olen antanut sille vain yhden mahdollisuuden, mutta en ole vielä valmis toiseen yritykseen. Silti tämä Kristan ja Jarkon idea susheista alkupalana heidän urbaaneissa, hieman aasialaisvivahteisissa häissään on mielestäni ihanan omaperäinen ja rohkea! Ja kyllä, jos sattuisin olemaan vieraana häissä, joissa tarjoillaan sushia, kokeilisin varmasti. Saattaisin yökkiä, mutta kokeilisin silti.

Always yours - sukunimien palautus isille: Sukunimen luovuttaminen ja hääauto

Itse olen vasta ihan vastikään lukenut tästä perinteestä, jossa häissä jotenkin kuvainnollisesti luovutaan vanhasta sukunimestä. Tanja ja Riku luopuivat molemmat omien isiensä nimistä ja häissä palauttivat nimet isilleen isoille kartonkilapuille kirjoitettuina. Mielestäni kaunis, pieni ele, joka ei varmasti ole loppuun kulutettu.

Bride & Co. - häätavaraa kotoa: Mitä kotoa löytyvää tavaraa hyödyntää häissä?

Niin yksinkertaista, mutta niin vähän käsitelty näkökulma. Usein hääblogeissa käsitellään paljon sitä, mitä häitä varten on ostettu ja tehty, mutta tässä tekstissä Anna onkin kuvannut, mitä kotoa jo löytyy häitä silmällä pitäen (ja ei siis niitä varten hankittuna).

Something blue - istumajärjestys sekaisin: Rentojen häiden resepti - miten välttää pönötys?

Istumajärjestys aiheuttaa monille päänvaivaa. Monet pohtivat vieraiden sekoittamista, mutta harva sitä loppujen lopuksi toteuttaa. Anniinan ja Danielin kansainvälisissä häissä tämä kuitenkin tuntui toimivan erinomaisesti, kun pari käytti asian pohtimiseen aikaa ja keittiöpsykologiaa. Rohkea veto, joka ilmeisesti kannatti!

Enää ei voi vaihtaa - perintösormus osaksi morsiamen kokonaisuutta: Isomummun vihkisormus mukaan häihin

Moni hyödyntää perintökoruja uusien vihkisormusten valmistuksessa tai käyttävät niitä sellaisenaan. Sandella on kuitenkin idea, että isomummun vihkisormus tulisi osaksi joko hääpäivän kampausta tai kimppua, mikä on minulle ihan uusi, mutta tosi virkistävä ja samalla kaunis ajatus.

From Bennet to Bingley - suomenkieliset häälauseet: Kääntäjä iskee englanninkielisiin hääfraaseihin

Valitin taannoin englannin tunkeutumisesta häihin, mutta Siiri vei asian ammattilaisena pidemmälle ja positiivisen kautta. Hän nimittäin keksi virkistäviä vaihtoehtoja englanninkielisille häissä usein käytetyille fraaseille. Siirin käännökset ovat erinomaisia, joskin osa vaatii hääparilta vähän huumorintajua!

12 kommenttia:

 1. Hei jee, mekin olemme päässeet mukaan! :D Mahtista. Hyvää joulua! <3

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanaa että olit poiminut minutkin mukaan, kiitos! <3 Yksi parhaista jutuista hääblogeissa on se kun pääsee lukemaan muiden keksinnöistä, jotka eivät välttämättä olisi tulleet itselle mieleen, ja ehkä jopa itse inspiroitumaan niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo sinun käännöksesi ansaitsevat tulla luetuiksi! :) Vaikka aluksi hääideoita tuntuu olevan pilvin pimein, huomaa jossain vaiheessa törmäävänsä vain samoihin juttuihin. Sen takia on ihanaa, kun hääblogeissa kerrotaan myös erikoisemmista ideoista.

   Poista
 3. Ihanaa kun mekin pääsimme mukaan omapäräisyys listallesi! <3 Hyvää joulua ja tulevaa häävuotta 2019! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ihana lukea teidän jo toteutuneista häistä seikkaperäisesti! :)

   Poista
 4. Kiitos mukaan pääsystä, täytyypä kirjoittaa sitten meidän possunpaistosessioista tarkemmin 😊

  VastaaPoista
 5. Kiva, että mun pukuprojekti pääsi sun listalle:) Vaikka hirmuiset paineet nyt kyllä saada se puku onnistumaan, kun sitä on nyt oikein muidenkin blogeissa mainostettu!:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpöhöpö! Luulen, että itseä varten sitä lataa kuitenkin suurimmat paineet. Me muut vain ihmetellään, miten joku osaa. :D

   Poista
 6. Kiitos mainnnasta! :) olit onnistunut keräämään tähän monia omiakin suosikkipostauksiani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. Kiva, jos oli sinunkin mielestäsi osuvia valintoja!

   Poista