perjantai 13. syyskuuta 2019

Onnitteluhalaukset ja -maljat

Kaikenmoisten esittelyiden jälkeen on ehkä aika palata häidemme ohjelmapuoleen. Vihkimisen jälkeen oli tarkoitus, että skumppalasit jaetaan siitä hetimmiten ihmisten käsiin ja nostetaan malja. No, terassilla oli sillä hetkellä aikamoinen paahde, joten joku (en oikein tiedä kuka) totesi, että on varmaan parempi siirtyä sisätiloihin.

Sulhanen kiskaisi heti esimerkkinä takin pois päältään.
Kuva: Valo Films

Mehän siirryimme. Ja tästä alkoi kummallinen pööpöily, koska emme olleet kommunikoineet toiveitamme seremoniamestareille tarpeeksi selkeästi. Mehän emme siis olisi halunneet mitään onnittelujonoa. Minusta se on aina vieraan näkökulmasta vähän vaivaannuttavaa: Sanonko muuta kuin onnea? Entä jos sanon saman asian kuin kaikki muutkin? Jaksaako se hääpari nyt oikeasti toivottaa minutkin lämpimästi tervetulleeksi?

Kuva: Valo Films

Moni kanssani etukäteen samaa mieltä ollut morsian on tuntunut häiden jälkeen kääntyneen sille kannalle, että oli oikeastaan kiva näin halata kaikkia vieraita ja edes sen hetken omistaa henkilökohtaisesti jokaiselle. Minusta oli toki kiva halailla kaikkia tuttuja, mutta olisin tehnyt sen mieluusti jotenkin epäjärjestelmällisemmin. En kyllä osaa sanoa, miten se olisi sujunut.

Kuva: Valo Films

Joka tapauksessa sen vinkin voin antaa, että antakaa ne kuohuviinilasit vasta onnitteluiden jälkeen, koska itse ainakin sain pienet skumppasuihkut päälle ihmisten halatessa, vaikka toki varovaisia yrittivät olla. Tämä siis siksi, että emme olleet ajatelleet tätä onnittelua tapahtuvan täysien lasien kanssa.

Sitten meille nostettiin bestmanien johdolla maljat. Maljoja nostettiin oikein useaan otteeseen tuoreelle hääparille, herra ja rouva Lantelalle, tohtorille ja rouvalle ja ties mille, kunnes jo totesin, että nyt saa riittää. :D

Kuva: Valo Films

Kuohuviininä meillä tosiaan oli viininmaisteluissa valittu Freixenet Cordon Negro Cava Brut, joka on hyvin kuivaa, mutta omaan makuuni sopivaa. Sellainen luotto-cava. Alkoholittomana versiona oli Henkellin alkoholitonta kuoharia, jota olimme joskus häämessuilla maistelleet ja todenneet sen oikein toimivaksi korvikkeeksi.

Kuva: Valo Films

Maljojen noston jälkeen bestmanit ja kaasot ottivat homman haltuun ja me pujahdimme ensimmäiseen potrettisessioon. Vieraiden taas oli aika etsiä paikkansa ruokapöydistä. Eli ehkäpä esittelen ensi kerralla paikkakorttimme, jotka eivät olleet aivan perinteiset. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti