torstai 9. marraskuuta 2017

Ompelijat vastasivat

Kirjoittelin pari viikkoa sitten äkkipäätöksestäni ottaa yhteyttä ompelijoihin ja kysellä, onko haaveilemani hääpuku toteuttamiskelpoinen. Laitoin puvun budjetiksi 1500€. Jos laskin oikein, laitoin tiedusteluni viidelle ompelijalle. Kaikki ompelijat olivat minuun nopeasti yhteydessä.

Yhdestä ompelimosta sain vastauksen, että heillä puvun teettäminen ei asettamassani budjetissa onnistu. Vastaus oli silti ihana, ammattimainen ja sydämellisesti kirjoitettu. Kaikki muut ompelimot vastasivat, että pukuni on toteuttamiskelpoinen. Ompelijat myös vaikuttivat siltä, että puvun tekeminen olisi heille mieluista.

Nyt ongelmana onkin se, että jos loppuviimein puvun päädyn teettämään, en ollenkaan osaa sanoa, kenellä sen teettäisin. Kaikki ompelijat antoivat hyviä, ammattimaisia vinkkejä ja toteutusideoita. Kaikki kuulostivat mukavilta ihmisiltä. Tietysti vaihtoehtona on, että käyn kaikkia heitä vielä tapaamassa ja puvusta keskustelemassa, mutta jotenkin se tuntuu ammattilaisten ajan haaskaukselta.

Seuraan ompelijoiden tilejä Instagramissa ja sieltä näkee paljon heidän työnnäytteitään. Ongelmana on vain se, että suurin osa teetetyistä puvuista on kuitenkin niitä (minun silmääni) melko tavallisen näköisiä hääpukuja, joten en osaa sanoa, kuka olisi tyylillisesti paras pukuani tekemään. Yksityiskohtiin minulla ei kuitenkaan ole sellaista ammattilaisen silmää...

No, kaipa tämä voidaan lukea niihin positiivisiin ongelmiin. Niin, ja siis eihän minulla ole vielä mitään oikeutta haaveilla hääpuvun teettämisestä, kun asettamani painotavoite on kauempana kuin kesäkuussa, jolloin sen asetin...


4 kommenttia:

 1. Mun piti kommentoida jo edelliseen hääpukupostaukseen, mutta taisin lopulta unohtaa. Joka tapauksessa aivan mahtavaa, että olet lähtenyt viemään eteenpäin hääpukuprojektia! Minusta on tosi mielenkiintoista seurata tätä matkaa ja toivon, että jatkossakin pidät meitä lukijoita kartalla, kuinka puvun kanssa edetään :) Seuraamissani hääblogeissa ei ole kukaan teettänyt pukuaan, joten en yhtään tiedä, kuinka projekti toimii.

  Hauska kuulla, että kaikki ompelimot ovat hoitaneet yhteydenpitoa ystävällisesti ja ammattimaisesti. Minusta on myös tosi hyvä, että budjetista on sanottu suoraan, jos ompelijasta on tuntunut, että se ei riitä heidän toteutukseensa.

  Vielä tuosta ompelijan valinnasta. En ole tutustunut ompelijoiden portfolioihin, mutta mitä hääkirppareilla on tullut teetettyinä mekkoina vastaan, ne ovat tosiaan ollut melko ns. perinteisiä hääpukuja. Se on yllättänyt itseni, koska olin ajatellut, että morsiamet, jotka teettävät pukunsa, haluavat mekoltaan jotain todella erityistä. Ompelijoiden portfolioiden, muiden morsianten kokemusten ja henkilökemian kautta varmaan lähtisin itse tekemään valintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen kyllä saanut pukusuunnittelijoista/ompelijoista äärimmäisen hyvän kuvan ammattiryhmänä. :) Ehkä minun pitää viedä tämä hääpuvun teettämisprojekti loppuun ihan vain jo blogillisistakin syistä. :D Ompelijat tosiaan puhuvat, että esim. värillisyys hääpuvuissa on lisääntymään päin, mutta sitä ei oikein näy noissa heidän blogeissaan tai Insta-tileillään. Ehkä ensi kesänä...

   Poista
 2. Kiva lukea toisenkin hääpuvun teettämistä miettivän kokemuksia ja prosessin edistymistä. :) Myös tuo laihdutus-haaste on meille yhteinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh! Tämä laihdutushaaste on tässä kyllä nyt herättänyt ahdistusta. Kiva, jos jostain saa vertaistukea.

   Poista