maanantai 5. helmikuuta 2018

Milloin potretit otetaan?

Hääkuvausasia alkaa selvitä, mutta palaan tarkemmin mahdolliseen kuvaajaamme sitten, kun sopimuksia on tehty. Nyt olen viime päivinä pohtinut sellaista asiaa kuin potrettien ottaminen.


Vaihtoehtojahan potrettien ottamisen ajankohdalle on monia. Jotkut ottavat potretit jopa ennen hääpäivää. Tämä ajatus on meille ihan poissuljettu. Minä haluan, että potretit ovat oikeasti hääpäivältä. En myöskään aio laittautua erikseen valokuvausta varten, vaikka tokihan tämän voisi linkittää koemeikin ja -kampauksen kanssa. Joka tapauksessa ehdoton ei! Sama pätee häiden jälkeen otettaville potreteille.

Juhlan jälkeen olemme todennäköisesti jo sen verran rähjääntyneitä ja väsyneitä, ettei tämä tule kuuloonkaan. Jäljelle jää siis kaksi vaihtoehtoa: ottaa potretit ennen vihkimistä tai kesken juhlan. Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa...

Aiemmin olin sitä mieltä, että otamme potretit ennen juhlia. Tällöin juhlavieraiden ei tarvitse odottaa meidän kuvaussessiomme aikana tyhjänpanttina. Tämä vaihtoehto onkin yleistynyt viime aikoina kovasti, ja kuvaukseen on liitetty usein ns. first look -kuvaus, jossa kuvaaja tallentaa hetken, jona hääpari näkee toisensa.

Nyt olen alkanut kuitenkin empiä. Vaikka me emme menekään kirkossa naimisiin, on minun juhlapaikalla mahdollista kävellä pitkää käytävää tai laskeutua portaita alas sulhasen odottaessa vihkimispaikassa. Jotenkin en usko, että mikään ensikatsekuvaus vastaa tunnelmaltaan sitä hetkeä. Sulhanen oli myös jotenkin koko ajan ollut sitä mieltä, että totta kai ensin mennään naimisiin ja sitten otetaan kuvat. Sen kummemmin emme ole vielä asiasta keskustelleet, joten pitää varmaan istahtaa alas tämän ja muutaman muun asian tiimoilta. Kiirettä tälläkään päätöksellä ei toki ole.

Sain myös jokin aika sitten mielestäni ihan hauskan ajatuksen siihen, mitä vieraat voisivat sillä aikaa puuhailla, kun me olemme kuvattavina.

9 kommenttia:

 1. Meillä potretit otetaan kirkon jälkeen, jolloin kaasot ja bestmanit saavat keksiä jotain viihdyttämistä vieraille. Ideoita otetaan vastaan? ;)
  Toisaalta ymmärrän myös näkökulman, ettei vieraiden tarvitse odottaa, jos ottaa ennen vihkimistä, mutta itselleni (ja varsinkin Visalle) on tärkeää, että kohdataan vasta alttarilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin kertoa idean joskus privaatisti. En halua, että vieraat tietävät siitä, jos päädytään idis toteuttamaan. ;)

   Poista
 2. Meillä kuvat otetaan ennen vihkimistä siitä syystä, että tulen itkemään varmaan aika lailla kirkossa niin meikit suttaantuu... :D
  Yhdissä kaverin häissä vieraille tarjoiltiin alkukeitto sillä välin kun hääpari oli kuvattavana. Taisi siinä samalla olla joku tietovisakin. Aika meni tosi nopeasti eikö tuntunut yhtään "odottamiselta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meikkien leviäminen on kyllä erinomainen pointti, jota en kyllä ollut tullut valokuvien kannalta ajatelleeksi!! Olen nimittäin sellainen pillittäjä, että oksat pois!

   Poista
 3. Mullekin on tärkeää, että kohtaamme vasta alttarilla! Meillä vieraille järjestetään cocktail-tilaisuus odotteluaikana: musiikkia, skumppapohjaisia drinkkejä ja ehkä jonkinlaista tutustumista. Kuulen myös mielelläni millainen viihdytysidea teillä oli mielessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä alan myös taipua sille kannalle, että potretit otetaan jossakin välissä. Mä voin jossakin tilaisuudessa kertoa, mitä olen suunnitellut. :)

   Poista
 4. Mä oon ajatellut ihan samoin. Olisi kivaa ettei vieraiden tarvitsisi odottaa, mutta haluaisin kuitenkin kohdata ekaa kertaa vasta vihkitilaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää keksiä joku hyvä kompromissi. Kun keksii jotain kivaa tekemistä kuvauksen ajaksi, niin eivätköhän ne vieraat selviä. Eihän hääpari pysty kuitenkaan viihdyttämään kuin osaa vieraista kerrallaan... :)

   Poista
 5. Minulle jäi tehtäväksi selvittää kuvausaikataulua ja muuta siihen liittyen. Mietin myös että ennen juhlaa ottaa kuvat niin ei tarvitse sitten vieraiden odotella mitään. Muutenkin vähemmän säätöä aikataulussa.

  VastaaPoista