maanantai 22. toukokuuta 2017

Häiden ajankohdasta

Kirjoittelin häihin liittyvistä konkreettisista päätöksistä täällä. Yksi asia, mitä ei vielä ole päätetty, mutta joka vaikuttaa moniin asioihin, on tietysti ajankohta, jolloin häitä vietetään.

Meillä tiedossa on tällä hetkellä vuosi, joka on 2019. Lisäksi tiedossa on se, että melko varmasti häitämme tanssitaan kesällä. Olemme molemmat kesäihmisiä, vaikka toki talvessa on puolensa. Meitä myös viehättää ajatus siitä, että säiden salliessa juhlat jatkuvat myös ulkotiloissa. Talvihäistä ei ole oikeastaan edes keskusteltu; vain yhteisesti todettu, että niitä ei tule.

Oman painonsa kesän valinnalle tuo myös minun ammattini: Olen luokanopettaja, joten kesä on minun kannaltani ihanteellista aikaa hoitaa viimeiset hääjärjestelyt kuntoon. Tämän vuoksi emme tule todennäköisesti valitsemaan juhla-ajaksi alkukesää, vaan varaan itselleni hääräilyaikaa loman alkuun. Lisäksi kelit suosivat yleensä todennäköisemmin juhannuksen jälkeen.

Aiemmassa tekstissäni kirjoitinkin jo ajatuksestamme viettää häitämme kolmessa osassa. Lue siitä tarkemmin täältä. Haluamme, että ensin vietetään ne juhlat, joissa oikeasti menemme naimisiin, eli ystävien ja perheen kesken pidettävät kemut. Tämä tarkoittaa sitä, ettei hääajankohta voi olla aivan loppukesästä, jos aiomme ehtiä juhlia sukulaisten kanssa vielä ennen lomien loppumista. Minä kun olen sitten taas töiden alettua melkoisen kiireinen.

Käytännössä häiden ajankohta tulee todennäköisesti olemaan juhannuksen jälkeen kolmen viikon sisään. Juhannushäätkään eivät ole täysin poissuljettu ajatus, mutta koska haluamme viettää häät ilman lapsia, voi se joillekin tuntua ikävältä. En tiedä, olisiko se mikään kovin suuri asia. Juhannus nyt ei kuitenkaan ole perhejuhla samalla tavoin kuin joulu. Juhannuksena ihmisillä saattaa kuitenkin olla muutakin menoa, joten ehkä juhannusviikonloppu ei kuitenkaan ole se ykkösvaihtoehto.

Päivämäärällä ei ole meille mitään väliä. Eli sen ei tarvitse olla hauska, helposti muistettava tai liittyä johonkin tärkeään asiaan. Lauantai tulee kuitenkin olemaan juhlapäivä: Siitä emme halua tinkiä. Katsotaan nyt sitten, mille lauantaille varsinainen hääjuhlamme järjestetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti