torstai 11. toukokuuta 2017

Keskustelua häistä

Vaikka T. minulle usein sanoi, ettei ole lainkaan varma siitä, haluaako naimisiin, on vuosien varrella ehditty kuitenkin jutella useampaan kertaan "meidän häistä".
"Meidän häissä ei sitten kyllä ainakaan..."
"Meidän häissäkin voisi..."
Ensimmäinen kunnollinen hääkeskustelu kuitenkin käytiin iltana, jona sain myöntävän vastauksen kosintaani. Täytyy sanoa, että en muista tarkkaan, mitä silloin juttelimme. Jotain yleisiä linjoja muistaakseni kävimme läpi ja pohdimme vieraslistaa.

Tämän jälkeen kuluikin sitten reilu vuosi ennen kuin hääaiheeseen palattiin kunnolla. Minä nimittäin olin vähän alkanut suunnitella, että häitä voisi tässä ihan oikeasti alkaa miettiä. Tulin siihen tulokseen, että vuosi 2019 voisi olla sopiva aika häillemme. Sulhaseni oli onnekseni asiasta samaa mieltä ennen kuin ehdin edes esittää perusteluitani. Tämä keskustelu käytiin pari viikkoa sitten, minkä jälkeen olenkin hurahtanut hääasioille.

Lomailemme tällä hetkellä Meksikossa, joten minulla on ollut aikaa paneutua hääasioihin. Ihan pahin huuma on ehtinyt jo taas laantua, mutta viikon aikana ehdin kartuttaa Pinterest-tiliäni melkoisesti uusilla ideakuvilla sekä kartoittaa pääkaupunkiseudun tilatarjontaa. Hääpaikka nimittäin on mielestäni se oleellisin asia. En todellakaan ole sitä tyyppiä, joka ensi töikseen tilaa ihanan keltaisen kakunkoristeen, vaikka mitään muita päätöksiä ei ole tehtyä. Ja vaikka minussa pieni sellainen morsio asuisikin, tunnen sulhaseni ja tiedän, mistä suunnittelun tulee lähteä.

T. ei ole superinnostunut suunnittelemaan häitä. Olemme kuitenkin käyneet muutamia perustavanlaatuisia keskusteluita. Ensinnäkin sulhasen näkemys budjetista: "Ei ole mitään järkeä käyttää 10000€ yhteen päivään, kun sitten jompikumpi saattaakin olla ripulissa." Myönnän avoimesti, ettei siippani ole se romanttisin veikko päällä maan, mutta onhan tuossa paljon järkeä. Kuitenkin 7000-8000€ kai on ihan ok...

Häätilojen nettisivuja T. on minun esitellessäni vilkaissut ja niiden osalta meillä on suhteellisen yhtenäinen näkemys. Perusraameja olemme myös käsitelleet yhdessä. Esimerkiksi se, että pidämme kolmet eri hääjuhlat, on erityisesti sulhaselta lähtenyt idea, jonka olen todennut todennäköisesti toimivimmaksi.

Viikko sitten kysyin T:ltä, mihin asioihin hän haluaa häissämme vaikuttaa. Onko jotain erityistä, mistä hän haluaa päättää vai teemmekö suunnitelmat yhdessä? Onnekseni hän totesi, että kyllä hän haluaisi olla vaikuttamassa ihan kaikkeen. Välillä on tuntunut, että aihe ei niin kovasti kiinnosta, joten on helpottavaa tietää, ettei asenne kuitenkaan ole "ihan sama" -linjalla. Minulla on paljon ideoita ja tykkään suunnitella ja näpertää, mutta meidän häistämme tässä on kyse, ei minun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti