lauantai 20. toukokuuta 2017

Mitä on päätetty?

Olen tähän mennessä ollut blogissani varsin ympäripyöreä ja kertoillut vähän linjauksia siitä, mitä häihin ehkä tulee ja mitä taas ei. Monia varsinaisia konkreettisia päätöksiä en kuitenkaan ole esitellyt. Tähän on varsin hyvä syy: Hyvin vähän mitään konkreettista on vielä päätetty. Osittain tämä johtuu siitä, että olemme tosiaan tällä hetkellä puolisoni kanssa Meksikossa. Täältä käsin ei esimerkiksi juhlapaikkoja vielä katsastella (vaikka lista potentiaalisista paikoista on kyllä laadittu), ja paikka on mielestäni yksi oleellisimpia tekijöitä häiden suunnittelun kannalta.

Mitä sitten on päätetty?

Se, mistä tämä bloginikin sai alkunsa oli se, että päätimme häävuoden, joka tulee olemaan 2019. Kirjoittelen ajankohdan tarkemmasta valikointiprosessista oman tekstin. Myös häidemme erikoinen juhlakuvio eli erilliset hääjuhlat ystäville ja suvuille (tästä asiasta oma teksti täällä) on melko varmasti lyöty lukkoon. Tämän myötä myös vieraslistat ovat aika selkeät, joskin muutoksia (toivottavasti lähinnä lisäyksiä, sillä poisto tarkoittaisi jotakin ikävyyksiä) saattaa parin vuoden aikana tulla.

Hääjuhlien järjestelystä vastaamme pääosin itse. Vanhemmilta saatetaan vähän kysyä apua (ei rahallisesti), mutta sanon suoraan, ettei minulta liikene välttämättä hermoja ottaa kovin paljoa ideoita vastaan kummankaan meidän äidiltä. Kaasot minulla on vahvana mielessä, mutta koska en ole heille vielä asiasta puhunut, jätetään tämä asia vielä auki. Bestmaneista keskustelimme sulhasen kanssa. Yksi hänellä on vahvasti mielessä. Hän pohti, että ehkä toisenkin voisi ottaa ja siihenkin on idea. Mutta myös bestmanit ovat vielä tietämättömiä mahdollisista tulevista tehtävistään.

Olen kirjoittanut myös siitä, että häämme tulevat sujumaan siviilivihkimisen kaavalla. Emme mene naimisiin kirkossa emmekä hanki kirkollista siunausta sulhasen katsomuksen vuoksi. Vihkiminen tulee tapahtumaan hääpaikalla. Minulla on toive, että vihkijä löytyy ystäväpiiristä, mutta se selvinnee lähempänä juhlia.

Hääpaikka on tosiaan vielä arvoitus, mutta melko todennäköisesti kavereiden kesken vietettävä, varsinainen vihkimisen sisältävä hääjuhla on pääkaupunkiseudulla. Asumme siellä itse ja valtaosa ystävistämme samoin, vaikka juhlijoita toivottavasti saapuu paikalle muualtakin Suomesta. Lähes kaikilla on kuitenkin jonkinlaisia yhteyksiä pääkaupunkiseudulle. Sukulaisten kesken juhlimme taas todennäköisesti Pohjanmaalla tai jossakin siellä suunnilla, sillä meidän molempien vanhemmat ovat Pohjanmaalta kotoisin, ja sijainti lienee suurimmalle osalle sukulaisista kätevämpi.

Tulemme pitämään varsinaiset häämme ilman lapsia, mikä onkin nykyään melko yleistä. Kavereiden kanssa vietettävä juhla on kuitenkin tarkoitus olla bileluontoinen rento tilaisuus, joten sinne ei kaivata jälkikasvua. Jos joku kaipaa vielä lisäselvitystä: Meillä ei omia lapsia ole, sulhanen ei erityisemmin edes välitä lapsista ja minä saan oman annokseni työn puolesta. Suvun kesken vietettäviin juhliin taas lapsetkin ovat tervetulleita.

Varsinaista teemaa juhlillamme ei ole, mutta värikkyys tulee näkymään juhlatilojen koristeluissa. Joistakin ohjelmanumeroista olemme keskustelleet, mutta mitään ei vielä ole päätetty. Paitsi että sitä perinteistä kenkäleikkiä meille ei tule. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti