tiistai 16. toukokuuta 2017

Trendikästä, mutta ei meille

Seuraavaksi esittelen muutamia pääasiassa hääblogeista ja Pinterestistä bongaamiani häihin liittyviä valintoja, jotka tuntuvat olevan muodikkaita tällä hetkellä. Näitä teemoja ei kuitenkaan meidän häissämme nähdä. Ja huomaathan, ettei tämän tekstin tarkoitus ole kritisoida ketään tai kenenkään häitä ja niihin liittyviä valintoja. Ihanimmat häät ovat sellaiset, jotka ovat hääparin näköiset! Häitä on niin paljon erilaisia kuin on hääparejakin.

Rustiikki

Rustiikki on kai ollut kaikkien huulilla jo jonkin aikaa. Jos Pinterestistä hakee mitään hakusanalla häät (suomeksi tai englanniksi), tulee vastaan varmasti kuvia luonnonmateriaaleista ja/tai vanhoista uuden käyttötarkoituksen saaneista asioista. Idea on ihana eikä minulla ole mitään rustiikkia vastaan, mutta tätä teemaa ei meille valita. Toki pyrimme kierrättämään asioita ym. ja kasveilla tulee olemaan osa koristeluissa, mutta rustiikkikuvia ei minun Pinterest-kansiostani löydy. Yksi syy tähän on jo häiden teemaväri, joka tulee olemaan joko keltainen (kuten blogin nimikin antaa ymmärtää) tai oranssi tai jotain sekotelmaa näistä, kunhan tulos ei ole liian sirkusmainen.

Pelkistettyä

Kun lukee hääblogeja, moni kirjoittaja kertoo, että häiden koristelut tulevat olemaan yksinkertaisen tyylikkäitä. No, tämä morsian eikä tämä pari ole yksinkertainen eikä tyylikäskään, joten miksi häidenkään pitäisi olla. Värejä, glitteriä, rönsyjä ja liioittelua meille, kiitos! Okei, ei ihan kaikkea kuitenkaan...

Hempeät, maanläheiset, tyylikkäät värit

Tämä liittyy usein edelliseen. Aika monia tulevien vuosien morsianten blogeja lukiessaan törmää seuraaviin väreihin ja niiden yhdistelmiin: vaaleanpunainen, valkoinen, beige, tummansininen, harmaa. Kuten jo edellä kävi ilmi: ei näitä meille. Meillä on jo kotona sellainen väripaletti huoneiden seinissä ja sisustuksessa (keltaista, oranssia, sinistä, vihreää, turkoosia), että kyllä värikylläisyyden tulee näkyä myös hääkoristeissa. Itse olen tunnettu siitä, että päällä on yleensä keltaista tai oranssia, ja olen saanut vuosien varrella tartutettua tätä myös sulhaseen (enkä ole edes yrittänyt). Saapa siis nähdä, minkä värinen pukuni tulee olemaan...

Teemahäät

Olen ollut ihanissa 20-luvun teemalla vietetyissä häissä ja kuullut hurmaavista beach party -häistä, joissa olisin halunnut olla mukana. Myös Pinterest ja hääblogit ovat pullollaan ideoita ihanista teemoista. Teema häissä ei siis ollut mitenkään poissuljettua. Emme ole kuitenkaan keksineet mitään hyvää teemaa, joka tuntuisi molemmille omalta ja johon haluaisimme tarttua, joten miksi väkisin yrittää? Jos jotakin tässä tulee mieleen, niin siihen kyllä tartutaan. Aikaahan on pohtia.

Häät ulkomailla

Häät ulkomailla ei varmasti ole mikään suuren luokan trendi, mutta ilmeisesti niiden suosio kasvaa koko ajan. Meille ulkomailla hääjuhlan viettäminen olisi ollut melko luontevaa, sillä matkustelemme paljon. Minusta olisi myös ihanaa viettää häitä ulkona, mutta en kerta kaikkiaan voi kuvitella Suomen säässä lähteväni kokeilemaan onneani. Häät ulkomailla vaatisi kuitenkin vierailtamme sellaista rahallista panostusta, että pelkäisimme osan jäävän pois juhlasta rahan takia. Myöskään itsellämme ei ole sellaista rahamäärää heittää häihin, että voisimme kustantaa esim. vieraiden majoituksen. Valitsemme ihmiset lähes varman auringon sijaan.


Sikaribaari

Sikaribaari on saanut jostain syystä viime aikoina hurjan suosion. Noissa mainitsemissani 20-luvun häissäkin sellainen oli, ja hauskahan se tuntui olevan. Itse kuitenkin suhtaudun tupakkatuotteisiin hyvin negatiivisesti enkä esimerkiksi ole koskaan maistanutkaan tupakkaa. Tämän vuoksi sikaribaari olisi jollakin tavalla sopimaton meidän häihimme. Sulhanen kyllä tuntuu olevan sitä mieltä, että sellainen olisi ihan kiva...


Marmori

Marmorointi on kuulemma tuleva kuuma juttu hääkoristeluissa. Ainakin kakun kuorrutteen marmorointia olen nähnyt useammassakin paikassa. Ei miellytä omaa silmää lainkaan, joten ei jatkoon! (Sulhanen on samaa mieltä.) Viereinen kuva ei ole asiasta varmasti paras esimerkki, mutta eivät ne hienotkaan tekeleet vetoa minuun.

Englanninkieliset tekstit

Koska Pinterest on nykymorsioiden suurimpia ideariihiä, ja siellä valtaosa kuvista tulee rapakon takaa, ovat ideat tietenkin englanniksi. Moni suomalainen pari kopioikin ideoita sellaisenaan ja onhan "Just married" -tekstejä nähty hääautojen perässä jo tovi. Me olemme kuitenkin molemmat suomen kannalla kielivalinnassa, sillä se on äidinkielemme. Olemme molemmat aina lähtökohtaisesti inhonneet kodin sisutuksessa käytettäviä tarroja teksteillä "Home is where your heart is" ym. ja tämä sama inho jatkuu häiden tekstivalinnoissa. Meillä siis "sulhanen ja morsian", ei "bride and groom".

Nähdäänkö näitä asioita teidän häissänne tai onko jotakin ehdotonta ei-ei:tä?

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida vähän vanhempaakin postausta, mutta meillä on näköjään niin samanlaisia ajatuksia! Huomasin, että olit laittanut blogini seuraamiesi blogien listalle, kiitos siitä =) Itsekin syvennyn nyt kiireisen kesän jälkeen takaisin hääjärjestelyihin, ja lueskelenkin nyt blogisi läpi alusta alkaen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kommentoit! Ja hauskaa, että hääintous on palannut. Väkisinkin se menee niin, että välillä on enemmän aikaa suunnittelulle ja välillä vähemmän.

      Poista