sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Messupäivä Kaapelitehtaalla





















Tänään pääsin taas häähömpöttelemään ihanassa seurassa, kun olin kutsuvieraana Love Me Do -häätapahtuman blogimiitissä. Aamu alkoi mukavasti, kun saimme Kiasman luota kyydityksen Kovasen VIP-bussilla Kaapelitehtaalle. Pienen odottelun jälkeen meidät ottivat vastaan messuemäntämme Fanny ja Susanna.












Pääsimme heti aluksi nauttimaan Festa Zannonin loihtimasta brunssista. Menu oli oikeastaan juuri sellainen, että voisin hyvin kuvitella jotakin vastaavaa häihimme. Meillähän on tarkoitus panostaa alkuruoka-/ tapastyyppisiin syötäviin lämpimän ruoan sijasta. Tälläkään kertaa vehnätön ruokarajoitteeni ei haitannut yhtään, sillä sain syödä lähes kaikkea, jopa jälkkärikakkua. Kaikki oli superherkullista! Ja tietysti häämessuille uskolliseen tyyliin brunssiin kuului myös kuohuvaa. Brunssilla pääsimme jutustelemaan toisten bloggareiden, messujen tuotantotirehtöörin Nonna Sjöbergin sekä Häät-lehden päätoimittajan Sari Yli-Salomäen kanssa. Lisäksi paikalla piipahti tapahtumaa juontanut Kristoffer Ignatius.












Brunssin jälkeen lähdimme kiertelemään messuilla. Hyvin nopeasti jäin muusta seurueesta jälkeen, mutta se ei haitannut, sillä sain keskittyä niihin asioihin, jotka minua kiinnostivat. Kävinkin monia kivoja keskusteluita näytteilleasettajien kanssa. Aikaa kiertelyyn oli vain vajaa puolitoista tuntia ennen muotinäytökseen suuntaamista. Aluksi ajattelin, että se riittää minulle hyvin, mutta olin väärässä. Olisi pitänyt mennä jo eilen kiertelemään messuille... No, onneksi tämä ei ole viimeinen kerta, kun sitä pääsen tekemään.


Päivän suurin hitti oli ehkäpä Meikkistudio ElinaK:n piste, jonne suuntasimme bloggaripusseja hakemaan heti kiertelyn alkuvaiheessa. Sain mukaani koristetimantteja kasvoille, mutta ihastuin vieläkin enemmän kasvoille tehtävään glitterkoristukseen. En olisi malttanut pestä sitä ollenkaan pois, mutta kun sulhanen oli juuri saanut imuroitua synttärikenkieni levittämät hileet pois asunnostamme, päätin olla sotkematta. Voi olla, että ihan tällaista ei häissä nähdä, mutta voi myös olla, että jatkossa bilemeikkiini kuuluu aina hileitä...

Kimallusta elämään!
Rakastuin tähän!
Tapasin taas uusia ja ihan potentiaalisia valokuvaajia. Lisäksi innostuin vähän koristeellisemmista hääkakuista, vaikka olimme jo kääntymässä vähän jonkun itsetehdyn kakkubuffetin puoleen. Maistoin myös Konditoria Pink Lemonin tekemiä vegaanisia tryffeleitä, jotka olivat taivaallisia. Miestenkin vaatteita ja erityisesti asusteita oli runsaasti. Jo aiemmin olen monen muun bloggarin tapaan ihastellut Woobsin puisia asusteita. Nyt sain tutustua myös Naskalin kierrätysnahasta (mm. nyrkkeilyhanskoista) tehtyihin rusetteihin, joihin kyllä ihastuin. Kunhan tuo sulhanen saa väitöskirjansa pistettyä eteenpäin, alan esitellä hänelle näitä asusteita. Näytteilleasettajia oli runsaasti eri aloilta. Minua harmittaa, etten ehtinyt käydä ihailemassa kattauskilpailun kattauksia. Aikaa ei ollut tarpeeksi.

Sain maistella vaahtokarkkeja sekä
suussasulavia vegaanitryffeleitä.
Naskalin nahkarusetteja
Tämän pöydän bongasin messujen keskeltä
ja tämä on ihana!
Pääsimme osallistumaan eturivin paikoilla kahteen eri muotinäytökseen: ensin kansainvälisten ja myöhemmin suomalaisten suunnittelijoiden pukujen näytökseen. Näistä kirjoitan oman tekstinsä, sillä tällä kertaa vähän ihastuin; en edelleenkään kokovalkoisiin pukuihin, mutta joihinkin yksityiskohtiin.

Muotinäytösten välissä pidettiin häähuutokauppa, jossa myytävää tavaraa oli kyllä myös hääskenen ulkopuolelta. Pelkäsimme jo, että huutokaupasta tulee ihan kauhea farssi, kun paikalla ei tuntunut olevan meidän bloggareiden lisäksi kuin muutama hassu ihminen, joista osa paljastui tavaroiden lahjoittajiksi. Kyllä huutoja silti jonkin verran tuli, myös (tai erityisesti) meidän bloggareiden joukosta, ja rahaa saatiin kerättyä hyväntekeväisyysjärjestö Hopelle. Jos näitä järjestetään jatkossa, kannattaa ehdottomasti tulla paikalle, sillä tavaraa irtosi vähäisen osanottajamäärän vuoksi älyttömän halvalla niiden arvoon verrattuna. Harmi, kun ei sattunut osumaan mitään ihan itselle sopivaa kohdalle!

Huutokauppa viivästyi ja viivästytti aikataulua aika pahasti. Sen jälkeen kuitenkin päästiin palkitsemaan Vuoden Hääblogiäänestysten voittajat. Voittajia olikin sitten vain kaksi, sillä Mutsis on - Wedding Edition -blogi vei voiton sekä Vuoden Hääblogi että Vuoden Uusi Hääblogi -kategorioissa. Kaikkia kunnia Emilialle, jonka blogiin en häpeäkseni ennen tätä päivää ollut vielä tutustunut (korjaan asian lukemalla ahkerasti tekstejä takautuvasti), mutta täytyy sanoa, että koska hyviä blogeja oli kisassa paljon, olisin suonut toisen kategorian voiton menevän jollekin muulle blogille (enkä tällä oikeasti tarkoita itseäni). Ehkä siis jatkossa blogi voisi olla ehdolla vain toisessa kategoriassa... Mutta tämä on siis vain meikäläisen mielipide. Vuoden kaupallinen hääblogi -sarjan voitto meni Makea -hääblogille.


Päivän päätteeksi saimme vielä Oriflamen kosmetiikkaa ja Viking Linen lahjakortin sisältävän messukassin sekä uusimman Häät-lehden mukaamme. Päivä oli taas superkiva! Nyt harmittaa, että blogimiittiin (ehkä) pääsee seuraavan kerran vasta lokakuussa. Häämessuilu ei minun osaltani lopu silti vielä tammikuun osalta tähän, sillä ensi sunnuntaina suuntaan äitini ja siskoni kanssa Turun häämessuille.






8 kommenttia:

  1. Kiva teksti! :) sun glitterit oli kyllä hienoimmat, pakko sanoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä kyllä kans tykkäsin. Ois oppilaat saattaneet olla ihmeissään, kun olisin mennyt noi naamassa töihin. :D

      Poista
  2. Mekin oltiin ystävän kanssa sunnuntaina Love Me Do:ssa, ja noi Pink Lemonin tryffelit oli ihan mielettömiä! Harmi kun en kehdannut syödä kun yhden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans heti mietin, että mistä niitä sais lisää. Ainakin jouluksi kuulemma tekevät niitä tilauksesta. Pitää selvittää, saako muutenkin. Eikun hups, se häädieetti...

      Poista
  3. Voi hitsi, minulta meni ihan kokonaan ohi tuo jääveistos! Kiva nähdä nyt ainakin edes kuva siitä. :)

    Miitti oli kyllä tosi kiva ja tämä hyvä kirjoitus siitä. :) Harmi kyllä kun aika meni niin nopeasti! Minullekaan kiertelyaika ei ihan riittänyt vaikka laukkasin koko messut joten kuten läpi.
    Pakko sanoa, että olen samaa mieltä siitä, että hääblogeja olisi voitu palkita kaksi yhden voittajan sijasta. (ja minäkään en tarkoita itseäni, luotin voittooni "niin paljon" että olin kamera ojossa valmiina kuvaamaan voittajaa :D)

    Sun glitterit oli ihanan väriset!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tosiaan bongasin tuon jääveistoksen vasta lähtiessä. Oli kyllä ihan hieno!

      Mä olin kans kamera valmiina kuvaamaan, kun voittaja julkistettiin. :)

      Mun täytyy kyllä laittaa noita glittereitä tilaukseen, oon sen verran myyty. Ja kun puolet kavereista täyttää tänä vuonna kolmekymmentä, niin juhliakin luulisi riittävän. :)

      Poista
  4. Meillä loppui aika aivan kesken messujen kiertämisessä. Jäi näkemättä varmaan noin puolet.

    Häähuutokaupassa oli todellakin läsnä suuri mahdollisuus farssiin, mutta onneksi tavara kuitenkin jonkin verran vaihtoi omistajaa, koska idea oli minusta tosi kiva. Tavaraa olisi vain voinut olla vähemmän ja ihmisiä enemmän, että kauppa olisi edennut vauhdikkaammin, koska nyt meinasi hiukan kiinnostus lopahtaa kesken huutojen...

    Vuoden hääblogijulkistuksista olen samaa mieltä. Oli latteaa, että sama blogi pääsi juhlimaan tuplavoittoa varsinkin, kun koko palkitsemisen idea oli käsittäkseni antaa krediittiä muutoin ”laiminlyödylle” hääblodiskenelle. Näin ainakin Nonna puhui julkistuksen yhteydessä. Olisi siis ollut kivaa, jos yhden sijaan olisi saatu nostettua esille kaksi eri hääblogia.

    VastaaPoista
  5. Pitää ensi kerralla muistaa mennä aikaisemmin. :) Vaikka teillä alkaa kyllä vuoden päästä olla häät niin lähellä, että mahtaako riittää aikaa messuille...

    Häähuutokauppa tosiaan vaatii vähän kehittämistä, mutta idea oli kyllä kiva. Ja ensi kerralla pitää varautua siihen, että on vähän jotain ylimääräistä jemmassa, jotta voi ostella asioita, kun kerran halvalla saa. :D

    Hyvä, etten ole ainoa nihkeilijä tuon hääblogikisan suhteen. Vähän mietin, kirjoitanko mitään, mutta päätin kuitenkin kirjoittaa. Ehkä tekevät siihen jatkossa jotakin muutosta, ettei vastaavaa tapahdu uudelleen...

    VastaaPoista