maanantai 29. tammikuuta 2018

Mitä jäi käteen Turun häämessuilta?


Nyt ovat takana kolmet perättäisinä viikonloppuina käydyt häämessut, viimeisimpänä Turussa. Turkuhan siis on synnyinkaupunkini, jossa vanhempani ja sisarukseni edelleen asuvat. Oli siis helppoa käydä viikonlopun aikana kotona Turussa, nähdä kavereita ja piipahtaa messuilla äidin ja siskon kanssa.


Juhlaverkon ständillä oli kivannäköinen asettelu hääparille, vaikkei aivan meidän tyyliämme.
Piipahtamiselta se vähän tuntui. Minulla ei ollut messuille mennessä suurensuuria odotuksia näytteilleasettajalistan perusteella, sillä häitämme kuitenkin juhlitaan eri suunnalla. Kuten jo ennakoivassa tekstissäni kirjoitin, messuilla oli useita juhlatiloja esillä. Muiden häämessujen tapaan kultasepänliikkeet olivat myös hyvin edustettuina. Lisäksi pitopalvelufimoja oli useita.


Vihreä on nyt niin kovin
muodikasta...

Mutta onneksi kattauksissa oli uskallettu käyttää vähän värejäkin.Messut ovatkin mielestäni omimmillaan kihlaparille, joka tekee aivan ensimmäisiä suunnitelmiaan häitään ajatellen. Noista vuokrattavista tiloista äitini esimerkiksi kommentoi, että paikalla oli esittelijöitä sellaisista paikoista, joista hän ei ollut kuullutkaan, vaikka on jonkin verran järjestötoiminnan puitteissa erilaisia tiloja kartoittanut. Ja kun eri juhlatilojen kartoittaminen on melkoinen savotta, antavat messut hyvän startin etsinnöille.

Onko kenellekään ylläri, että tämä kiinnitti huomioni? :D Tämä löytyi FresCo ravintoloiden pisteeltä.

Olivathan messut kuitenkin aikamoisen laimeat Helsingin kaksien messujen rinnalla. Jos siis haluaa kunnon häähuumaa muotinäytöksineen, tilpehööreineen, kaikkineen, kannattaa harkita pääkaupunkiseudulle suuntautuvan messuretken tekemistä. Käsittääkseni tämä on ainakin tänä vuonna ollut kuitenkin ainoa iso häätapahtuma Turussa, joten ei turkulaisten hääparien tätä kannata suoriltaan ohittaa. Tänä vuonna lippuhintakin oli vielä kuudella eurolla hyvin inhimillinen.

Jotain tällaisia kyllä saatan harkita. Nämä ovat EuranErikoispaperit Oy:n käsialaa.

Kiitokset vielä tapahtuman toimitusjohtajalle Maaritille, jolta saimme seurueeni kanssa ilmaisliput messuille! Nyt siis joksikin aikaa taukoa häämessuilusta.

4 kommenttia:

 1. Olen samaan tapaan himpun pettynyt Turun häämessuihin. Yhdistin messuilun vierailuun siskon luo, ja pohdimme molemmat, miten paljon potentiaalia messuilla hukattiin. Kohteliaan hääpaikkojen esittelyn lisäksi olisin kaivannut monipuolisemmin ideoita ja vinkkejä, sekä pientä hupsuttelua.

  Meillä on jo hääpaikka ja mahdollisesti ruokakin jo varattu, joten suurin osa esittelijöistä jäi takeltelemaan ensimmäisen kysymyksen jälkeen. Turun seudulta hääpaikkaa etsivät saivat todennäköisesti hyviä vinkkejä, eli komppaan sinua: kihlautuneet ensiaskelia ottavat voivat olla tyytyväisiä.

  Taidamme suunnata syksyllä Helsinkiin häämessuille, siellä kun on enemmän tekemistä, työpajoja, luentoja ja näytöksiä. Olen nyt hetken salaa lueskellut hääblogeja, miettien pitäisikö itsekin jaksaa. Tästä blogista tulee niin hyvä mieli, että ehkä aloitan sittenkin omani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle myös moni esittelijä joutui vain latelemaan tyhjänpäiväisyyksiä, kun totesin, että tila ja pitopalvelu on hallinnassa, vieläpä Espoossa. :)

   Hääbloggaus on ihana harrastus, joten jos vain yhtään kiinnostaa, niin kokeeksi voi vaikka kirjoittaa muutaman tekstin itselleen. Tervetuloa joukkoon! Linkkaa ihmeessä blogisi sitten, jos siihen päädyt. Minusta on ihana päästä seurailemaan uusia hääblogeja heti alkumetreiltä! :)

   Poista
 2. Minä kirjoitin juuri myös postauksen viikonlopun messuista. :)

  Me lähdettiin myös ilman tavoitteita pyörimään ja yllättäen Jarkko innostuikin aivan hurjasti takanurkan jousitriosta. Nyt pohditaan mahdollisuutta varata jouset ruokailun taustamusiikiksi ':D Eli ei mikään turha reissu!

  Minä olen turkulaisena kuitenkin lähes huolestunut Turun häämessujen tilasta, koska messut eivät ole lainkaan Turun tasolla! Turku on tosi raikas ja moderni kaupunki, mutta messut ovat visuaaliselta ilmeeltään 20 vuotta jäljessä. Ihan oikeasti harmittaa, että messut eivät pääse sellaiseen kukoistukseen kuin ne voisivat, koska paikallisilla messuilla paikallisten palveluntarjoajien kanssa on paljon helpompi sopia asioita kuin Helsingin isoilla messuilla. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä myös ihmettelen vähän messujen tasoa. Ja sitä, että eikö Turussa sitten ole kiinnostusta messuille joko palveluntarjoajien tai kävijöiden puolesta, kun isompia ei järjestetä. Love Me Do on ilmeisesti vieraillut Turussa joitakin vuosia sitten, mutta enää sellaista ei taida tapahtua, missä lienee syy...

   Poista