perjantai 20. heinäkuuta 2018

Hääkengät


Keskiviikon ostosreissulla yllätin itsenikin ja ostin hääkengät. Aivan täydellisestä heräteostoksesta ei kuitenkaan ollut kysymys, sillä olin kyseisiä kenkiä ihaillut jo netissä. Kävin jokin aika sitten kenkäkaupassa etsimässä jotain vähän tennareita siistimpiä kesäkenkiä (ei löytynyt), ja samalla vähän vilkuilin vaaleiden korkokenkien osastoa hääkengät mielessäni. Mikään ei kuitenkaan iskenyt.

Lisäksi minua vähän pelotti ostaa korkokenkiä, sillä ostin alkuvuodesta uudet mustat peruskorkkarit. Ne ovat muuten tosi mukavat korkokengiksi mutta minulle liian korkeat. Kaksissa häissä, joissa kenkiä olen pitänyt, ne ovat hyvin nopeasti löytäneet tiensä pöydän alle minun hilluessani tanssilattialla sukkahoususillani tai avojaloin.

En halua epämukavia kenkiä hääpäivääni pilaamaan ja tämän vuoksi päätinkin katsastaan netistä, löytyisikö luottomerkiltäni Eccolta mitään sopivaa. Ja sieltähän ne sopivat kengät löytyivät. Kengät eivät ole yhtään sellaiset, joita olisin alunperin kuvitellut itselleni. En käytä tuollaisia ollenkaan. Jokin niissä kuitenkin iski ja päätin käydä katsomassa, löytyisikö niitä liikkeestä. Ison Omenan Eccosta löysin kengät ja totesin niiden olevan kivat myös luonnossa. Koko vain oli liian iso. Onneksi lähikauppakeskuksessamme Sellossa oli oikeaa kokoa ja kävin vielä samana päivänä kokeilemassa kenkiä siellä.

Syy, miksi ehkä vähän hätiköin kenkien kanssa on se, että nyt ne olivat 40 prosentin alennuksessa, mikä Eccon kengissä on jo tuntuva alennus. Kengät osoittautuivat tosi mukaviksi jalassa, mikä on minulle harvinaista todella leveän jalan vuoksi. Päätin siis olla jahkaamatta asiaa ja ostin kengät. Maksoin niistä 80 euroa, mikä on kestävistä nahkakengistä halpa hinta. Itse olen siis käyttänyt Eccon tennareita jo vuosia. Ensimmäinen pari kesti pahimpia talvikelejä lukuunottamatta ympärivuotisessa käytössä useampia vuosia. Nyt on toinen pari menossa varmaan kolmatta vuotta, ja vaikka olen superlaiska huoltamaan kenkiäni, ovat ne ihan moitteettomassa kunnossa (no vähän pölyiset joo).

Jonkun mielestä nämä ovat varmaan vähän tylsät eivätkä lainkaan tarpeeksi juhlavat hääkengiksi. Ja ehkä joku ajattelee, että kengissä tämä morsian sentään pitäytyy valkoisessa, mutta ehei. Enpä taidakaan pitäytyä, vaan minulla on idea kenkien tuunaamiseksi, jolloin niistä tulee myös spesiaalin päivän arvioiset. Tätä projektia en aio tehdä itse, vaan käännyn osaavamman ihmisen puoleen, mutta siitä lisää, kunhan projekti etenee. ;)


P.S. Tämä ei ole yhteistyöteksti, vaan olen aidosti rakastunut Eccon kenkiin.

11 kommenttia:

 1. Hyvä löytö kyllä! Löytäispä itekin vielä jonain päivänä kengät, joissa on reilummin korkoa (ilman ohutta piikkiä), mutta jotka on mukavat jalassa. Pistetään tämä merkki korvan taa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eccolla on vähemmän sellaisia siistejä korkokenkiä. Enemmän keskittyvät kävelykenkiin ym. Toinen merkki, jota etenkin korkkareiden kohdalla voin suositella on Clarks, jonka korkokengät ovat tosi mukavia. Toki siinä on eroja, mikä sopii kenenkin jalalle. Kengistä pitää vain olla valmis maksamaan se reilu 100€, jos haluaa mukavat, tai olla haukkana alennusmyyntien aikaan.

   Poista
  2. Ok, kiitos vinkistä! Oon ihan pihalla kenkämaailmasta. Reilut 100 euroa olenkin kenkiin budjetoinut, koska niiden pitää olla oikeasti hyvät, ulkonäkö tulee mulle vasta kakkosena.

   Poista
 2. Mun mielestä nuo näyttää tosi kivoilta ja etenkin mukavilta:) Mulla myös oli isona kenkäkriteerinä, että niiden pitää olla sellaiset, joilla pystyy oikeasti olemaan koko päivän. Mielenkiinnolla odotan, millaisia tuunailuja kehität noihin kenkiin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä en halua pilata hääpäivää kengillä, joten päätin mieluummin tinkiä vähän ulkonäöstä (korkeammat korot ois olleet ehkä kivemman näköiset). Ja sitten kun näihin saa toivottavasti vähän väriä, ovat nääkin varmasti ihanat! Kivat siis jo näinkin.

   Poista
 3. Hei onpa sievät, ja miten mukavan näköiset! noilla pystyy varmasti olemaan jaloillaan helposti koko päivän, hyvä löytö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uskon että näillä kykenee seisomaan ja tanssimaan pikän päivän. 😄

   Poista
 4. Mäkin haluaisin etupäässä jotkin mukavat hääkengät! Itse varmaan menen ballerinalinjalla, tai no katsotaan miten käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oisin voinut mennä balleriinalinjalla, jos olisin onnistunut löytämään mukavat sellaiset, mutta en ole onnistunut moneen vuoteen löytämään mukavia ballerinoja. Olen tennari-ihminen, mutta sellaisissa en sentään mene naimisiin.

   Poista
 5. Noi kengät on kyllä niin kauniit! Ja kannatan, Eccon kengät on vaan tosi hyviä! Noissa kengissä on se hyvä puoli, että ovat kauniit ja kestävät plus varmasti hyvät jalassa, niin haluaa pitää toistekin sitten. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en olis kyllä halunnut ostaa kenkiä vain yhdeksi päiväksi. Mun on tehnyt jo hirveän monesti mieli käyttää noita kenkiä, mutta olen päättänyt varjella niitä hääpäivään asti.

   Poista