maanantai 23. heinäkuuta 2018

Ohjelmaa häihin

Heti hääsuunnittelumme alusta asti meillä on ollut yksi selkeä tavoite: ei pönötystä. Mitä tämä pönötys sitten on? Me tarkoitamme sillä sitä, että vieraat seisoskelevat tai istuskelevat hieman turhautuneina odottaen jotakin tulevaa ohjelmanumeroa. Ja sitä, että jutellaan turhanpäiväistä small talkia ihmisten kanssa, joihin tutustuminen ei oikeastaan edes kiinnosta. Tai pahinta: meidän täytyy käydä tyhjänpäiväistä small talkia tärkeänä päivänämme.


Yksi tekijä tämän pönöttelyn ehkäisemiseksi oli hääjuhlien jakaminen siten, että varsinaisen vihkimisen sisältävän juhlan juhlimme perheen ja ystävien kanssa. Nämä ovat ne ihmiset, joiden kanssa jaamme arkemmekin. Sukulaisten kanssa juhlimme sitten erikseen.

Toinen tekijä on sitten tietysti ohjelma, jota olemme sulhasen kanssa alusta lähtien yhteistuumin suunnitelleet. Valitettavasti joudun vähän pimittämään tietoa ohjelmasta, jotta mahdolliset vieraslukijammekin pysyvät vähän jännityksessä.

Juhlamme alkaa vihkimisellä, jonka haluamme pitää juhlavana ja tunteikkaana, mutta kuitenkin rentona ja meidän näköisenämme. Siviilivihkiminen mahdollistaakin hyvin persoonallisen otteen. Tämän jälkeen toivomme kuitenkin juhlavuudenkin vähän karisevan. Olemmekin suunnitelleet pistävämme vieraamme vähän askartelemaan heti vihkimisen jälkeen, kun me pakenemme valokuvattaviksi.

Loppuillaksi olemme suunnitelleet ohjelmaa, jota vieraat saavat toteuttaa omatoimisesti haluamallaan paneutumisella. Pöytiin olemme ajatelleet tehdä pienen tietovisan meistä. Tätä voisi täytellä vaikka vieruskaverin kanssa, jos tulee keskusteluun taukoa. Toinen perinteiseksi muodostunut ohjelmanumero on vieraskirja-photobooth -yhdistelmä, joskin hyvin omaperäisellä twistillä. Tämä jää kuitenkin vielä yllätykseksi.

Hieman omaperäisempää ohjelmaa ovat pikku kisailut, joita virittelemme ympäri juhla-aluetta. Ajatuksena olisi asettaa tarjolle viitisen kappaletta erilaisia pisteitä, joilla vieraat saavat kisailla mökkiolympialaistyyliin, esim. erilaisia heittojuttuja, nopeuskisaa ym. on tiedossa. Tässä porukka väkisinkin vähän sekoittuu, ja keskustelua syntynee kuin itsestään eikä tarvitse tehdä tikusta asiaa. Näiden pisteiden kiertämiseen tietysti kannustetaan, mutta osallistuminen on vapaaehtoista. Jos jonkun mielestä on kivempi istuskella juttelemassa pöytäkavereiden kanssa, emme katso sitäkään karsaasti, no ainakaan pahasti. ;)

Lisäksi toivon, että kuulemme iltapäivän ja illan aikana joitakin puheita sekä musiikkiesityksiä. Häävalssinkin varmaan tanssimme. Itse alan olla vähän kypsänä kimpun ja sukkanauhan heittoon, enkä ole ihan varma, otetaanko tätä ohjelmanumeroa enää vieraidenkaan puolelta kovin innokkaasti vastaan. Juhlatilassamme on kuitenkin ylhäällä kulkeva "silta", joka aivan huutaa sitä, että sieltä heitetään jotakin. Tekisi mieli keksiä tähänkin jotakin omaperäisempää. Ideoita saa heitellä.

No niin, vähän alkoi huolettaa tässä kirjoittaessa, että ehditäänköhän syödä ja tanssia ollenkaan, mutta jospa sitä aikaa niihinkin olisi. Tanssiminenhan meillä hoidetaan melko todennäköisesti ihan Spotifyn voimalla eli bändin setteihin ei tarvitse varata aikaa.

Miltä kuulostaa? Viihtyisitkö näissä häissä?

4 kommenttia:

 1. Kyllä viihtyisin! Mun mielestä parhaiten pönötystä ehkäisee juuri se, että on jotain sellaista tekemistä, jota voi tehdä ns. omalla ajallaan, mutta jota ei ole kuitenkaan pakko tehdä. Meillä on myös photobooth+vieraskirja yhdistettynä, ajatuksena ottaa polaroid-kamera siihen. Mielenkiinnolla kyllä odotan tuota teidän twistiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Juu, meille tulee siis myös polaroid-kamera, mutta ei liimailla ihan perinteisesti kirjaan kuvia tekstejen kera. :) Toivotaan, että tämä on sen verran innostava ohjelmanumero, että kaikki muistavat siten sen tehdä. (Itse nimittäin unohdettiin vieraskirja edellisissä häissä ja harmitti kovasti.)

   Poista
 2. Minäkin odotan innolla, että päästään kuulemaan lisää teidän ohjelmasta, ehkä sitten häiden jälkeen? :) Ja viihtyisin kyllä juuri tuollaisen ohjelman parissa, jota voi tehdä myös omalla ajallaan, noin se varmaan juuri kannattaakin hoitaa :) Mäkin tykkään kaikenlaisista kisoista, ja tällainen ajatus meilläkin oli, mutta en tiedä tullaanko toteuttamaan sitä, tai miten. Mutta senkin takia mukava kuulla sitten lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä varmaan pitää säästää tarkempi ohjelmasta raportointi häiden jälkeen, jottei ihan kaikki ole vieraiden tiedossa. Ja ehkäpä kaasot ja bestmanit haluavat keksiä jotakin meidän päämme menoksi, mistä sitä tietää. :) Meillä noissa kisoissa on ajatuksena, että ne eivät ole liian fyysisiä (voi tehdä korkkareissa ja hameessa). Eli jouduimme hylkäämään tukkihumalan, joka olisi ollut hulvaton ohjelmanumero. :D

   Poista