keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Origamiperhosia

Tein perhoset 10,5cm-sivuisista
neliöistä, sillä tällön A4-kokoisesta
paperista menee mahdollisimman vähän
hukkaan.
Olen yrittänyt viime päivinä päästä vähän konkreettisemmin kiinni koristeluumme. Tarkoitukseni oli vähän rajata ideoita, koska tällä hetkellä haluaisin kaikkea mahdollista. Mutta kuten sulhonikin älykkäästi toissa iltana totesi: "Ei se rajaaminen Pinterestiä selaamalla tapahdu." Ja niinpä niin, olenkin saanut koko ajan vain uusia ideoita, joista yhtä lähdin eilen kokeilemaan ihan omin pikku kätösin.

Haaveilen vähän sellaisista hulavanteesta tehdyistä renkaista, joissa roikkuu asioita (ks. täältä). Olen tallennellut jotakin ideoita Pinterestiin jo kauan sitten, mutta paljon vihreää sisältävinä ne eivät ole jotenkin iskeneet. Sellaiset, joissa roikkuu valonauhoja, ovat kauniita, mutta valoisassa juhlatilassamme eivät toimisi. Viimein muutama idea yhdistyi päässäni ja sainkin idean, mitä meillä katosta voisi roikkua. Yksi osa ideaani ovat origamiperhosketjut.

Yhden perhosen taitteluun ei mene
paljon minuuttia pidempään.
Ensimmäinen tehtävä oli testata, kuinka helppoja tuollaisia origamiperhosia olisi tehdä. Jos yhden tekeminen olisi kovin työlästä, olisi turha lähteä haaveilemaan useampien kymmenten tai jopa satojen taittelusta. Löysin pari eri ohjetta (linkit vievät Youtube-videoihin), joista ensimmäistä lähdin toteuttamaan ja olinkin jo ehtinyt tehdä useampia perhosia, kun sulhanen tuli kotiin ja totesi, että ne näyttävät ihan yöperhosilta. Hmm... Ei haluttu tulos; etenkin, kun minulla on ihan järjetön yöperhoskammo.

Ensimmäiset versiot, jotka muistuttivat yöperhosia.

No, etsimme yhteistuumin toisen ohjeen, joka paljastui lähes samaksi kuin ensimmäinen, mutta siipien kulmien pyöristyksellä. Olimme molemmat sitä mieltä, että nämä näyttävät paremmilta. Onneksi sain muokattua suurimman osan jo tekemistäni perhosista tähän uuteen malliin.

Toinen versio, josta tuli parempi. Liimasin paperiliimalla
tuon pienen taitoksen, koska ei pysynyt pelkästään
taittamalla.
Molemmat mallit ovat tosi helppoja ja nopeita tehdä, joten siitä tämä idea ei jää kiinni. Eli näitä voi kokeilla, vaikkei olisi koskaan taitellut yhtään mitään. Yksittäinen siimaan ripustettu perhosketju ei näytä juuri miltään (muistuttaa ehkä vähän jotain vauvan mobilea), mutta uskon, että osana kokonaisuutta näyttää vähän paremmalta. Pinkkiä paperia minun pitää vielä hankkia, niin on kaikki häävärit kasassa. :) Pitää vielä harkita, että muutenkin ostan uusia papereita, kun nämä käyttämäni olivat vuosia vanhoja ja ehkä vähän haalistuneita ja osa hapertuneita, vaikka olen säilyttänyt niitä kansiossa.


Tässäpä olisi nyt sitten iltapuhdetta vähäksi aikaa. :D

10 kommenttia:

 1. Hauska yhteensattuma, googlettelin nimittäin just eilen illalla, miten tehdään origamijoutsenia. En oo vielä keksinyt, mihin näitä origameja sitten laittaisi, mutta yksi vaihtoehto oli paikkakorteiksi. Nämä perhosetkin on kivoja, mutta vaatii ehkä just sen, että ne on ilmassa.

  Tuli tässä myös mieleen (kun säkin näytät olevan luokanopettaja, itse olen päiväkodissa töissä), että mun mies heitti kerran vitsillä, että sitähän voisi laittaa lapset askartelemaan kaikki hääkoristeet. :D Että ei kun vaan origameja tekemään ensi lukuvuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenet/kurjet on kans kivoja, mutta ei jotenkin meidän näköisiä. Ne menis tosiaan myös paikkakortteina. Mietin näitä perhosia myös paikkakorteiksi, mutta nää ei näytä läheltä tarpeeks hyviltä. 😂

   Ja joo, mä oon miettinyt, oisko ihan ok, jos pitäisin ens vuonna askartelukerhoa teemalla "open hääkoristeet". Kollegat ovat puoltaneet. 😁 En kyllä ehkä päiväkotilasten käsiin jättäisi hääaskartelua, kun omien kakkostenkaan kykyihin en ihan luottaisi...

   Poista
 2. Sellaiset vanneroikkukoristeet (tai miksi niitä nyt sanoisikaan:D) on kyllä hurjan nättejä ja nuo teidän perhoset mahdottoman söpöjä! Minusta tuo teidän hääväripaletti on tosi kiva kaikessa värikkyydessään. Onneksi erilaisia juhlia voi järjestää häiden jälkeenkin niin ehkä minäkin pistän vielä joku kerta pystyyn kunnon väri-iloittelun, häissä kun mennään aika valko-vihreissä tunnelmissa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans miettinyt, että miksei sitä muitakin juhlia voisi miettiä tarkemmin ja koristella ym. Ettei kaikkea tarvitse ämpätä häihin.

   Värien käyttö vaatii varmaan jonkin verran harjoittelua, että silmä tottuu. 😄

   Poista
 3. Just olin tulossa sanomaan samaa kun Hanna, että vannehärpäkkeet on kyllä kivan näkösiä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja meidän juhlapaikkaankin ne varmasti sopii, kun on korkea tila. Pitää vaan vielä selvittää, pystyykö ja saako kiinniittää... :D

   Poista
 4. Noista tulee niin kivat! Nään jo mielessäni 😍 Vahvat värit tulevat tosi kauniisti esiin tässä. Me tehdään tuollaiset roikkuhärpäkkeet valkoisista paperikukista ja alustavissa testeissä on ainakin näyttänyt todella hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan pitää ruveta ajoissa pistämään perhostalkoot pystyyn, kun sormissa tuntuu aika nopeasti toi paperin taittelu. :D Mä muistin, että teillä on niitä kurkia jossakin...

   Poista
 5. Odotan innolla että näemme lopputuloksen! :) Ne vanteet ovat kyllä kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputuloksen näkemiseen saattaakin mennä tovi. :)

   Poista