maanantai 16. heinäkuuta 2018

Vajaa vuosi häihin - mitä on valmiina?

Ihmiset suunnittelevat häitään hyvin eri tahdissa; sen on saanut tässä Facebookin hääryhmistä ja toisten blogeista oppia. Toisilla on jo vuotta aiemmin yksityiskohdatkin mietittynä, toinen ääripää taas pistää juhlat kasaan parissa kuukaudessa. Molemmat ovat aivan yhtä oikeita tapoja, kunhan suunnittelijat saavat haluamansa häät ilman, että suhde kariutuu siinä välillä. :)

Meidän suunnitelmamme ovat jotakin siltä väliltä. Hääsuunnitelmat laitettiin vireille jo reilut kaksi vuotta ennen häitä, mutta suunnittelu on ollut hidasta ja aluksi edettiin pitkälti ideoinnin tasolla. Myös juhlapaikan etsintä oli melkoinen projekti. Mitä konkreettista olemme tehneet (siis pääasiassa minä olen tehnyt), kun aikaa häihin on 361 päivää?

- Vieraslista on pääosin päätetty. Pientä viilausta tehdään varmasti kutsujen lähetykseen saakka, muttta suurimman osan kavereista on jo käsketty laittaa päivämäärä muistiin. :) Sukulaisiahan meillä ei varsinaisiin häihin kutsuta, vaan juhlimme suvun kesken erikseen.
- Juhlapaikka on varattu ja koska juhlimme ravintolassa, myös pitopalvelu tulee heiltä (juomat hoidamme itse). Olemme maksaneet tilaa ja pitopalvelua koskevan varausmaksun. Menun päättäminen jäänee ensi vuoteen.
- Valokuvaaja on varattu ja varausmaksu maksettu.
- Kaasot on pyydetty ja he ovat suostuneet tehtäväänsä. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen järjestimme tämän kuun alussa.
- Maistraattiin on lähetetty pyyntö vihkijän varaamiseksi. Vastausta odotellaan.
- Juhliemme väriteema on päätetty ja koristeideoita on pilvin pimein. Yksityiskohtien hiominen on alkuvaiheessa.

Eli aika vähän on varsinaisesti tehtynä. Tässä ei tietenkään näy tuntikausien pohdinta, ideointi, googlailu ym. Monia asioita olen kyllä jo pohtinut paljonkin. Seuraavana olisikin koristeluiden yksityiskohtien miettiminen, häiden tärkeimpien musiikkielementtien päättäminen sekä kampaajan ja meikkaajan varaaminen. Ja paljon, paljon muuta. Ei tässä hommat lopu. Onneksi lomaakin on vielä pari viikkoa jäljellä. Ilmat vain ovat sen verran hyvät, ettei kehtaisi kököttää koneen ääressä sisällä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti