tiistai 31. heinäkuuta 2018

Hääpuvun teettäminen: Ensimmäinen suunnittelutapaaminen

Tänään oli jännittävä päivä. Kävin nimittäin ensimmäisessä suunnittelutapaamisessa hääpukuni osalta. Aloin jo heti hääsuunnittelun alkuvaiheessa haaveilla teetetystä hääpuvusta, sillä valmiit, valkoiset hääpuvut eivät oikein iskeneet. Asetin itselleni painonpudotustavoitteen, jonka saavutettuani saisin teettää hääpuvun. No, painoa on viimeisen vuoden aikana tullut lisää lähtemisen sijasta, mutta ajatus teetetystä hääpuvusta alkoi muokkautua niin konkreettiseksi, etten enää jaksanut välittää tuosta itseasetetusta tavoitteesta.

Viime vuoden loppupuolella laittelin viestejä muutamalle hyvää palautetta saaneelle ompelijalle, jotta näkisin, onko unelmapukuni ylipäätään mahdollinen säädyllisellä budjetilla. Ylärajaksi asetin 1500€, mikä sekin on aika merkittävä ja niskakarvoja nostattava summa vaatteesta. Sain ompelijoilta ihania ja positiivisia vastauksia ja meinasinkin vähän tuskastua, että miten ikinä voisinkaan tehdä päätöksen heidän välillään. Päätin jättää asian hautumaan, kunnes se olisi ajankohtaisempi.

Nyt ompelijat alkavat pikkuhiljaa tämän kesän kiireiden laantuessa varailla ensi vuoden kalenteria, joten päätin ottaa tässä asiassa seuraavan askeleen. Kävin uudelleen läpi sähköpostit sekä ompelijoiden nettisivut. Jokin minut sai kääntymään Ateljee Aarian Terhi Löfmanin puoleen. Varasin hänelle suunnitteluajan, joka ei vielä sido ostopäätökseen.

Tänään kävin Terhin kanssa luonnostelemassa tulevaa hääpukuani ja sain matkaani tarjouksen hinnasta, jolla se toteutuisi (1400€). En halua esitellä pukuani tarkemmin ennen kuin vasta hääpäivänä, mutta ihana siitä on kyllä tulossa. Sen verran voin paljastaa, kuten jo aiemmista teksteistä on käynyt ilmi, että pääväri puvussa on valkoinen (tarkemmin vaalea ivory), mutta väriä tullaan näkemään niin yläosassa kuin helmassakin.


Terhi tuntui saaneen ideastani hyvin kiinni ja antoi ammattilaisen varmuudella näkemyksen asioihin, joista en ollut varma tai joita en ollut osannut edes ajatella. Hän luonnosteli minulle puvun mallin ja esitteli kangasvaihtoehtoja. Ihan kaikkia kaipaamiamme kankaita Terhiltä ei valmiina löytynyt, sillä värimaailma ei ole se hääpuvuissa yleisin. Vakuutuin kuitenkin siitä, että kaipaamiamme kankaita löytyy ja pitsejä pystytään yhdistelemään.

Vielä en ole virallista varausta tehnyt, mutta saatanpa naputella sen heti tämän tekstin julkaisun jälkeen. Ei tässä varmasti enempää tarvitse miettiä, vaikka jonkinlaista tiukkaa säästöohjelmaa pitää alkaa harjoittaa...

Ja vaikka painonpudotus ei ole oikein viime aikoina luonnistunut, en ole heittänyt kirvestä kaivoon, vaan nyt minulla on tarkka tähtäin, mihin mennessä painoa on mahdollista tiputtaa. Juttelimme Terhin kanssa, että pukua ruvetaan kunnolla tekemään joskus maalis-huhtikuun tienoilla, jolloin otetaan mittoja ja olisi varmasti hyvä olla suurin piirtein siinä koossa kuin aion heinäkuussa olla.

Jos hääpuvun teettäminen kiinnostaa, kannattaa lukea ammattilaisten kertomasta koostamani ohjeet.

14 kommenttia:

 1. Onpa jännittävää ja ihanaa! Hienoa että sait noin hyvää palvelua :) Sun puvusta tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
 2. Tämä on niin mielenkiintoista. Tosi kiinnostavaa seurata lukijana sekä millainen mekko sinulle tulee sekä mittatilauspukuprosessia kaikkiaan. Hauskaa, etä prosessi on lähtenyt nyt rullaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tyytyväinen, että jäi sellainen olo, että kaikki haaveet ovat toteutettavissa. Jännittää itseäkin tämä prosessi. :)

   Poista
 3. Tämä sun pukuprojekti saa mut hieman malttamattomaksi. En millään jaksaisi odottaa melkein vuotta, että saan nähdä, millainen puku sulle tuleekaan. Niin jännää nähdä, millaisia värejä olet valinnut ja miten ne tulevat puvussa näkymään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä tässä itselläkin on vähän malttamaton olo. 😁 Hauskaa, että tämä kiinnostaa muitakin! Mutta äkkiä se aika varmaan kuitenkin menee. ☺

   Poista
 4. Odotan jo innolla valmiin puvun näkemistä, siitä tulee varmasti upea! :) Olen itsekin pyöritellyt päässäni ideaa puvun teettämisestä, joten näitä postauksia on tosi kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kiinnostaa! :) Kannattaa pikkuhiljaa alkaa ottaa yhteyttä ompelijoihin, jos puvun teettäminen oikeasti kiinnostaa. Kohta alkaa ensi vuoden kalenterein täyttö ja suosituimmat tekijät ovat tosi kiireisiä.

   Poista
 5. Vitsit odotan itsekin innolla sun tulevaa hääpukua! Varmasti tulee olemaan erilainen, mutta ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tulee niin ihana kuin olen haaveillut! :)

   Poista
 6. Niin jännittävää! Ootan ihan sikana valmiin mekon näkemistä, kun kuvailujen perusteella se vaikuttaa tosi hienolta! :) Kiva kun "blogilähipiiristä" löytyy joku, joka teettää puvun ja vielä teettää vähän erilaisen puvun, niin pääsee seuraamaan vierestä puvun edistymistä. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän tässä malttais odottaa seuraavaa steppiä, mutta toisaalta onpahan vähän enemmän aikaa saada itsestään pikkuisen pienempi. :D

   Poista
 7. Tästä tulee varmasti persoonallinen ja uniikki hääpuku! Jään seuraamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä siitä varmasti tulee! Toivottavasti kauniskin. :)

   Poista