sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Häävieraana Suomenlinnassa

Eilen pääsimme viettämään ihania kesäisiä häitä Suomenlinnaan. Vihkiminen tapahtui Suomenlinnan kirkossa, ja juhlat jatkuivat Pirunkirkon juhlatilassa. Samanlaisella kombolla vietimme toisten ystäviemme häitä pari vuotta sitten, joten juhlapaikat olivat tuttuja.

Osasimme myös varautua siihen, että aurinkoisena ja helteisenä kesäpäivänä me juhlavieraat emme olisi ainoita Suomenlinnan lauttaan pyrkijöitä. Jono olikin melkoisen pitkä, emmekä mahtuneet ensimmäiseen lauttaan, joka Kauppatorilta lähti. Onneksi olimme ajoissa! Suomenlinnassa juhliaan viettäville annankin vinkin, että kutsussa tai hääinfossa kannattaa mainita, että lauttajonoon on hyvä mennä ajoissa, jotta ehtii ajallaan seuraamaan vihkimistä.

Pirunkirkon juhlasali on itsessään holvikaarineen ja kiviseinineen juhlava, eikä koristeita välttämättä tarvita paljoa. Eilisissäkin häissä koristelu oli melko minimaalista. Pöydissä oli vihreitä oksia sekä erilaisia tuikkuja. Kaikki juhlan paperituotteet olivat yhtenäiset ja varmaan ihan painatettu jossakin. Askartelua ei siis juurikaan näitä häitä varten ollut tarvinnut tehdä.


Ruoka häihin tuli pitopalvelu Huplilta ja oli oikein hyvää! Vähän samantyylistä alkupalapainotteista kuin olemme omiin häihimme alustavasti suunnitelleet. Tarjoilijatkin olivat oikein palvelualttiita.

Juhlien ohjelma oli myös melko vähäistä. Puheita oli useampia ja ne olivat kaikki hauskoja ja koskettavia. Alussa juhlavieraat esiteltiin "huiskutusleikin" avulla eli kaaso kyseli kysymyksiä, joihin vastattiin "kyllä" huiskuttelemalla servettejä. Myöhemmin illasta pari esitti kauniin ensitanssin ja iltasella heitettiin vielä kimppua ja sukkanauhaa. Muuta ohjelmaa ei sitten ollutkaan. Itse olisin kaivannut alkuun morsiusparin kuvauksen ajaksi jotain pientä tekemistä, vaikka toki kavereiden kanssa jutustelukin oli mukavaa.

Olin kyllä taas tyytyväinen, että pidin pääni siinä asiassa, ettemme ota juhlatilaa, joka tulee siivota ennen sieltä poistumista. Hääväki jäi nimittäin meidän lähtiessämme siivoilemaan tilaa luovutuskuntoon, mikä ei varmasti ole pikkupäissään mukavaa pitkän päivän jälkeen.


Häistä taas inspiroituneena aion istuttaa T:n kohtapuoliin kanssani miettimään häidemme aikataulua, ohjelmaa sekä vähän koristustakin. Haluaisin nyt päästä viimein kunnolla aloittamaan askarteluakin, jotta ei sitten ensi kesänä tule ahdistusta kaikesta puuhasta.

Aika tarkkaan vuoden päästä me
olemme juhlan päähenkilöitä.

6 kommenttia:

 1. Suomenlinna on kyllä ympäristönä todella ihana hääpaikka <3 Tuo siivoushomma sen sijaan ei kyllä kuulosta lainkaan hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenlinna on kyllä upea paikka, mutta täytyy sanoa, että sekä tuo lauttajuttu että paikan siivouskäytännöt ovat hankalia.

   Poista
 2. Itsekin haaveilin aluksi häistä Suomenlinnassa, mutta päädyimme nopeasti siihen, että siinä on liian monta hankalaa käytännönjuttua mietittävänä. Hyviä huomioita ohjelmasta, meidänkin pitäisi jo hieman miettiä minkälaisia ohjelmanumeroita häihimme toivomme, ja erityisesti kuinka paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä voi pikkuhiljaa alkaa miettiä ja esittää toiveita myös kaasojen ja bestmanien puoleen, jos sellaisia on. Osaavat hekin sitten pitää silmät ja korvat auki mahdollisten ideoiden varalta. :)

   Poista
 3. Askartelut kannattaa todellakin aloittaa ajoissa. T. Morsian, jolla on vielä hääviikollakin jotain pientä askarreltavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sä varsinkin olet aloittanut kaiken jo niin ajoissa! Mutta saattahan sitä koko ajan keksiä jotain pientä lisääkin... ;)

   Poista